NHL: Golden Knights schakelen Jets uit, Lightning slaat terug

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL is de eerste ploeg door naar de tweede ronde van de playoffs. Zo zijn er nog vijftien teams over die in elk geval een theoretische kans op de Stanley Cup maken, terwijl meerdere series in elk geval naar een zesde wedstrijd gaan.

Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning (3-1)
Na drie opeenvolgende zeges voor de Maple Leafs, waaronder twee thrillers in overtime, móest Tampa Bay in Canada winnen om in leven te blijven. Morgan Rielly zette de Leafs al snel op voorsprong, maar nog geen halve minuut later stond het gelijk dankzij Anthony Cirelli. Michael Eyssimont zette de Lightning in periode twee op voorsprong, Nicholas Paul maakte er in de derde periode zelfs 1-3 van. Dankzij Auston Natthews werd het kort voor het einde weer spannend, maar Alex Killorn maakte het definitief af met een empty netter: 2-4 en de Leafs moeten met een 3-2 voorsprong weer afreizen naar Florida.

Game 6: Zaterdagavond 29 april, 01.00u (NL); Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs

New Jersey Devils - New York Rangers (2-2)
Na twee zeges voor de Rangers in New Jersey en twee voor de Devils in New York konden de Devils het nu in eigen huis wél. Al na 39 seconden tekende Ondrej Palat voor de 1-0 en vanaf dat moment werden de aartsrivalen simpelweg van het ijs gespeeld. Het duurde nog tot de tweede periode voor Erik Haula de 2-0 maakte, gevolgd door Dawson Mercer's 3-0. In de derde periode maakte Haula het af: 4-0 in een leeg doel, dus de Devils mogen het in New York in Madison Square Garden af gaan maken.

Game 6: Zaterdagavond 29 april, 02.00u (NL); New York Rangers - New Jersey Devils

Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets (3-1)
De Jets wonnen in Las Vegas nog de eerste wedstrijd, maar daarna namen de Golden Knights het heft in handen: 5-2, 5-4 na overtime en 4-2. Donderdagavond duurde het welgeteld vijftig seconden voor Chandler Stephenson de ploeg thuis op voorsprong zette, in de tweede periode had Mark Stone de puck er na 42 seconden al in liggen: 2-0. William Karlsson en Stephenson zorgden binnen acht minuten voor 4-0, waarna het wat kalmeerde. Kyle Connor scoorde voor de Jets, van wie kort daarop de 4-2 werd afgekeurd, en daarmee was het gedaan: de Golden Knights wonnen zowel de wedstrijd als de serie met 4-1 en spelen tegen de Edmonton Oilers of de Los Angeles Kings in de halve finales van de Western Conference.