Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 17

Na twee bomvolle releaseweken is de bioscoopweek die begint op Koningsdag een bescheiden weekje. Maar dat wil niet zeggen dat er niets te beleven is in de bioscopen. Deze films zijn vanaf deze week landelijk te zien.

Spoiler Alert

Spoiler Alert, gebaseerd op de waargebeurde bestseller van Michael Ausiello, is een hartverwarmende, grappige en aangrijpende film over de liefdesrelatie van 14 jaar tussen entertainmentjournalist Michael (Jim Parsons) en zijn partner, fotograaf Kit (Ben Aldridge). Via Kit krijgt Michael de familie die hij zelf als kind nooit heeft gekend, van Kits in een klein plaatsje wonende ouders (Sally Field en Bill Irwin), tot hun bijzondere vriendenkring in Manhattan. Michael hoopt dat zijn leven zich ontvouwt als de plot van een van zijn favoriete romantische komedies, maar zelfs hij kan de wendingen die hun relatie op z’n kop zullen zetten niet voorspellen.

Savage Salvation

In deze actiefilm streven Robert de Niro en zijn rechercheur Zeppelin ernaar de vrede te bewaren in hun ruige stad, waar de enige twee interesses van de bewoners de kerk of de drugs Oxycodon zijn. Na een turbulent drugsverleden besluiten Shelby John (Jack Huston) en Ruby Red een nieuwe start te maken met de steun van Peter (John Malkovich). Het afkicken wordt hun moeilijk gemaakt door hun voormalige drugsdealer die uiteindelijk Ruby’s dood veroorzaakt. Shelby John treft zijn toekomstige vrouw dood aan en wil nog maar één ding: wraak. Gewapende met een spijkerpistool gaat hij alle verantwoordelijken in de drugsketen één voor één af. Sheriff Church (Robert De Niro) en rechercheur Zeppelin moeten een race tegen de klok houden om een einde te maken aan Shelby's burgerwacht voordat zijn gevecht met misdaadbaron Coyote (Quavo) de hele stad in een bloedbad verandert...

Zomer in Frankrijk

De verhoudingen tussen twee gezinnen worden behoorlijk op zijn kop gezet tijdens een zinderende zomer in Frankrijk. Na een jarenlange vriendschap ontstaan er tijdens de gezamenlijke vakantie ineens gevoelens tussen vader Walt (Tjebbo Gerritsma) en Marie (Fockeline Ouwerkerk), de moeder van het andere gezin. Proberend de situatie zo goed mogelijk op te lossen, maken Walt en Marie het ene na het andere plan om ook een nieuwe liefde aan te wakkeren tussen hun wederzijdse partners Luuk (Jan Kooijman) en Lieke (Jasmine Sendar).

Lonesome

Casey, een jonge man van het platteland die op de vlucht is voor een schandaal uit zijn verleden, komt terecht in de grote stad Sydney. Wanneer hij Tib ontmoet, een jonge stadsjongen die worstelt met zijn eigen littekens van isolement, ontstaat er direct chemie tussen de twee. Dit is echter niet alleen seksueel, maar ook emotioneel als beide mannen iets vinden dat ze hebben gemist in het leven. Kunnen ze hun eigen onzekerheden overwinnen en de ander binnenlaten of zijn de muren die ze hebben opgebouwd te sterk om neer te halen?

Une belle course

De 92-jarige Madeleine belt een taxi om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze vraagt haar chauffeur Charles langs plekken te rijden die wat betekend hebben in haar leven, om deze voor een laatste keer te kunnen zien. In de straten van Parijs wordt langzaamaan een buitengewoon leven onthuld, wat Charles meer raakt dan hij ooit had kunnen denken. Sommige taxiritten kunnen levens veranderen.

Cairo Conspiracy

In Cairo Conspiracy maken we kennis met Adam, die verstrikt raakt in een machtsstrijd binnen de religieuze en politieke elites van Egypte. De nieuwe film van Tarik Saleh (The Nile Hilton Incident) is een spannende spionagethriller die een inkijkje geeft in een verborgen wereld. De eenvoudige vissersjongen Adam (Tawfeek Barhom) wordt toegelaten op de prestigieuze Al-Azhar Universiteit in Cairo, baken van de soennitische islam. Als de grootimam plotseling overlijdt, blijken de moslimbroeders en de Nationale Veiligheidsdienst tegengestelde belangen te hebben. Zonder het te weten wordt Adam gerekruteerd om de keuze voor de nieuwe grootimam te beïnvloeden. Als hij achter de waarheid komt, zit hij gevangen tussen twee vuren. 

Aurora's Sunrise

Deze aangrijpende animatiedocumentaire vertelt het onvergetelijke verhaal van Aurora Mardiganian, die als overlever van de Armeense genocide vlucht naar Amerika en wereldberoemd wordt als hoofdrolspeler in Hollywoodfilm Auctions of Souls, gebaseerd op haar leven.