Levensgrote steunbetuiging voor prinses Amalia op gevel Amsterdams café

Een levensgrote steunbetuiging voor prinses Amalia: het café De Blaffende Vis in Amsterdam heeft haar jaarlijkse 'koningsdagkunstwerk' op de gevel dit jaar gebruikt om kroonprins Amalia een steuntje in de rug te geven. Amalia wordt al geruime tijd bedreigd. Zo meldt AT5

Prinses Amalia schittert dit jaar studentikoos op de geval van de kroeg, met daaronder de tekst 'Laat Me' van Ramses Shaffy: "Omdat wij vinden dat zij een mooie onbezorgde studententijd verdient, net zoals iedereen", zegt kroegbaas Bob Brockhoff.

De kroeg besloot daarom de jaarlijkse 'knipoog' met hun bekende kunstwerk nu een serieus tintje te geven. 

Bedreigingen
Afgelopen oktober werd duidelijk dat Amalia niet langer in haar studentenhuis in de stad woont, omdat er sprake is van een dreiging. Wat de dreiging precies inhoudt, is op dit moment niet duidelijk. Duidelijk is wel dat het grote invloed heeft op het leven van de 19-jarige prinses: ze komt naar eigen zeggen weinig meer buiten.

De kroegbaas heeft dan ook een wens voor haar. "Ze heeft een zware tijd achter de rug, en we hopen echt dat ze in een rustiger vaarwater komt."

Een feestje voor Amalia
Ondanks dat de gevel al een paar dagen te zien is, is 'ie pas om middernacht officieel onthuld. Brockhoff: "Met een lichtshow, rook en een zanger die het liedje Laat Me zingt, maken we er voor haar een groot feest van."