NHL: Stars en Oilers overtuigend naar matchpoint, Islanders nog in leven

Het is spannend in de playoffs van de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL. Dinsdagavond waren er drie series waarin de vijfde wedstrijd gespeeld werd en geen van die series is inmiddels tot een beslissing gekomen: het staat er nu drie keer 3-2 in de best-of-sevenreeks.

Carolina Hurricanes - New York Islanders (3-1)
Met de druk vol op de ketel begonnen de Islanders goed en halverwege de eerste periode tekende Pierre Engvall voor de voorsprong. Vroeg in periode twee verdubbelde Brock Nelson de score, waarna Paul Stastny de Canes weer in de wedstrijd schoot. Via Mathew Barzal werd het even later 1-3, een fraaie goal van Sebastian Aho kon niks meer doen dan wat eer redden voor de Hurricanes: 2-3 voor New York, terwijl Carolina met 3-2 voor staat in de serie.

Game 6: Vrijdagavond 28 april (tijd nog niet bekend); New York Islanders - Carolina Hurricanes

Dallas Stars - Minnesota Wild (2-2)
De Stars maakten het in eigen huis niet al te spannend: Tyler Seguin zorgde na ruim twee minuten al voor een vorosprong vanuit de powerplay, Jason Robertson deed dat negen minuten later nog eens dunnetjes over. Vroeg in periode twee trof Mason Marchment doel en richting het eind van de derde periode maakte Ty Dellandrea het definitief af met de 0-4, waardoor de Stars met een 3-2 voorsprong terug naar Saint Paul gaan voor wedstrijd zes.

Game 6: Vrijdagavond 28 april (tijd nog niet bekend); Minnesota Wild - Dallas Stars

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings (2-2)
Het is misschien wel de spannende serie van allemaal en in Edmonton ging het in de eerste periode gelijk al flink tekeer. Evander Kane en Leon Draisaitl zetten de Oilers in een tijdsbestek van nog geen drie minuten op 2-0, maar Alex Iafallo deed wat terug. Brett Kulak zorgde voor 3-1, waarna Adrian Kempe de Kings wederom de aansluiting bezorgde: 3-2. In de tweede periode gingen de Oilers er echter serieus overheen: Nick Bjugstad en Zach Hyman scoorden en vroeg in periode drie tekende Bjugstad ook nog voor 6-2, waarna Quinton Byfield's 6-3 weinig meer uit kon halen. Winst voor de Oilers, die dus op matchpoint komen en het in Los Angeles af mogen maken.

Game 6: Zaterdagavond 29 april (tijd nog niet bekend); Los Angeles Kings - Edmonton Oilers