World of Tanks Modern Armor krijgt een crossover met Warhammer 40.000

World of Tanks Modern Armor krijgt een crossover met Warhammer 40.000 als speciaal onderdeel van het huidige seizoen, Gladiators. Een maandlang kunnen spelers in twee fasen spelen tegen zowel de krachten van Chaos als de Orks. Het Warhammer 40.000-evenement gaat van start op 2 mei en loopt tot 6 juni 2023.

Tijdens dit Imperium-grote evenement kunnen spelers vijf nieuwe Premium tanks krijgen die zijn geïnspireerd op het Warhammer 40.000 universum, twee nieuwe 3D-heldencommandanten (Volusad Thassius van de Ultramarines en Patricia Laserian van de Sisters of Battle) en zes nieuwe 2D-standaardcommandanten.

De Leman Russ heavy tank maakt zijn debuut in World of Tanks Modern Armor, exclusief voor de console-versie. Vernoemd naar de Primarch van de Space Wolves Legion, werd de Leman Russ heavy tank voor de console-versie bedacht en uitgevoerd in volledige samenwerking met Games Workshop. Naast de Leman Russ heavy tank komt de macht van Warhammer 40.000 ook naar World of Tanks Modern Armor met nieuwe factiegebonden tanks: Nemesis Tank Destroyer, Teefbreaka Light Tank, Reaper's Scythe Medium Tank en de Ignis Purgatio Medium Tank.

In een tweefasig community-evenement zullen spelers zich aansluiten bij de Space Marines of de Sisters of Battle, met de mogelijkheid om voor de tweede fase over te stappen naar de andere kant. Van daaruit kunnen ze zich aansluiten bij andere spelers over de hele wereld om te vechten tegen de Orks en de krachten van Chaos. Het vernietigen van de Orks zal de Ork-content beschikbaar maken voor alle gebruikers (te koop of als beloning); hetzelfde zal van toepassing zijn op de Chaos-krachten en hun in-game content.

Het regisseren van de voice-overs voor de nieuwe 3D-heldencommandanten wordt gedaan door de bekende regisseur Jason Baughan (Hitman 2, LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, Fable: The Journey). Onder zijn expertise worden 330 regels dialoog voor de commandanten Volusad Thassius van de Ultramarines en Patricia Laserian van de Sisters of Battle tot leven gebracht.

World of Tanks Modern Armor is een teamgebaseerde massively multiplayer online actiespel gewijd aan gepantserde gevechten. Spelers dompelen zichzelf onder in intense 15-tegen-15 tankgevechten met tegenstanders van over de hele wereld, vechten op verschillende kaarten en nemen de leiding over hun favoriete voertuig uit meer dan 900 tanks uit 11 verschillende landen.

World of Tanks Modern Armor is beschikbaar op PlayStation 4, PlayStation 5 en op Xbox One, Xbox Series X|S.