Coldcase: Wat gebeurde er met 't Ikeboerke’?

Aan de Popels 58 in Twijzelerheide ontstond op maandag 30 september 1996 brand in een vrijstaand boerderijtje. Nadat de brand was geblust, troffen agenten in de slaapkamer op de benedenverdieping in bed het stoffelijk overschot aan van de 87-jarige bewoner Reinder Lulofs.

Het boerderijtje had weliswaar in brand gestaan, maar er kon nog wel een sporenonderzoek worden gedaan. Dat onderzoek maakte duidelijk dat er was ingebroken en dat er zaken uit de woning waren meegenomen.

Reinder Lulofs, die ook wel ‘It Ikeboerke’ werd genoemd, leefde een sober bestaan. Zo was zijn boerderijtje niet aangesloten op gas, water en licht. Sinds de dood van zijn broer in 1990 woonde hij er alleen. Maar met hulp van zijn omgeving kon hij zich prima redden.

Tot op de dag van vandaag is onduidelijk wat er zich op die fatale dag in het boerderijtje heeft afgespeeld. Uw tips kunnen de naasten van Lulofs verder helpen om een antwoord op die vraag te krijgen. Er wordt een beloning uitgeloofd van €15.000 voor de gouden tip. Deze kan worden achtergelaten op de website van de politie. 

Reinder Lulofs (afbeelding: Politie)
Reinder Lulofs (afbeelding: Politie)