Voedselwaakhond Foodwatch blij met officieel besluit Nederlandse Nutri-Score

Nederland voert het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Voedselwaakhond Foodwatch is verheugd met dit nieuws na jarenlang campagnevoeren voor een onafhankelijk voedselkeuzelogo.

“Consumenten kunnen hiermee in één oogopslag zien of de ene kant-en-klaar-maaltijd gezonder is dan de andere. Dit helpt mensen om gezonder te winkelen en dat is hard nodig met het grote aanbod ongezond voedsel en geniepige marketingtrucs die je allemaal in de supermarkten tegenkomt.” aldus campagneleider Frank Lindner.

Het Nutri-Score-logo is volgens Foodwatch het enige voedselkeuzelogo dat gebaseerd is op onafhankelijke wetenschap, dat kleurgecodeerd is en gebaseerd is op 100g/ml en niet op basis van door fabrikanten vastgestelde portiegrootte. Bovendien heeft de Nutri-Score de beste kans op een Europees verplicht logo. Voedselwaakhond Foodwatch wil dat het logo snel wettelijk verplicht wordt in alle Europese lidstaten, zodat Nutri-Score door alle Europese consumenten gebruikt kan worden.

Nutri-score (Door https://fr.openfoodfacts.org/ - https://fr.openfoodfacts.org/, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61695331)
Nutri-score (Afbeelding: Openfoodfacts.org)