NHL: Hurricanes en Bruins op matchpoint, Oilers pijnigen Kings na comeback

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL komen de eerste beslissingen in de eerste ronde van de playoffs alsmaar dichterbij. Zondagavond werden er weer vier wedstrijden afgewerkt en in twee series kan de volgende wedstrijd beslissend zijn, terwijl twee andere wedstrijden in elk geval naar een zesde duel gaan.

New York Islanders - Carolina Hurricanes (1-2)
Na een flinke zege in wedstrijd drie konden de Islanders dat bepaald geen lekker vervolg geven: Seth Jarvis zette de Hurricanes al snel op 0-1, in de tweede periode verdriedubbelden Martin Necas en Sebastian Aho die score en vroeg in periode drie maakte Jarvis er ook nog eens 0-4 van. Kort daarop redde Adam Pelech de New Yorkse eer, maar via Mackenzie MacEachern werd het 1-5, waarna Bo Horvat de eindstand op 2-5 zette - winst voor de Canes, die zo op matchpoint komen.

Game 5: Dinsdagavond 25 april, 01.00u (NL); Carolina Hurricanes - New York Islanders

Florida Panthers - Boston Bruins (1-2)
De Bruins stoomden lekker verder in wedstrijd vier, waarin Brad Marchand en Jake DeBrusk voor een 0-2 voorsprong zorgden. Matthew Tkachuk werkte er een aansluitingstreffer in, maar via Tyler Bertuzzi werd het 1-3. Sam Bennett scoorde een volgende aansluitingsgoal, maar daarna maakten de Bruins het echt af: DeBrusk, Taylor Hall en nog eens Hall zorgden voor een 2-6 overwinning en matchpoint voor Boston.

Game 5: Woensdagavond 26 april, 01.00u (NL); Boston Bruins - Florida Panthers

Minnesota Wild - Dallas Stars (2-1)
De eerste periode van wedstrijd vier leverde niks op, maar richting het einde van de eerste periode was het dan eindelijk raak: Tyler Seguin bracht de Stars op 0-1, Evgenii Dadonov verdubbelde de score vroeg in de derde periode. Kort daarna bracht John Klingberg de spanning terug, maar Seguin maakte 1-3. Frederick Gaudreau deed nog wel wat namens Minnesota, maar het bleef bij 2-3 en dus staat de serie nu op 2-2.

Game 5: Dinsdagavond 25 april, 02.00u (NL); Dallas Stars - Minnesota Wild

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers (2-1)
De uiterst spannende serie kende al twee overtimewedstrijden, maar in LA leek het niet naar een derde keer te gaan. Gabriel Vilardi, Viktor Arvidsson en Anze Kopitar zorgden in de eerste periode voor 3-0, maar in de tweede periode sloegen de Oilers net zo hard terug: Evan Bouchard opende de comeback na een assist van Leon Draisaitl, waarna de Duitser zelf de 3-2 én 3-3 voor zijn rekening nam. Matt Roy bracht de Kings in periode drie weer op voorsprong, Evander Kane sleepte er een derde overtime uit, waarin Zach Hyman de Oilers na tien minuten alsnog de winst bezorgde: 4-5 en dus staat het ook na vier wedstrijden weer helemaal gelijk.

Game 5: Dinsdagavond 25 april, 03.30u (NL); Edmonton Oilers - Los Angeles Kings