Advocaat Weski legt verdediging Taghi neer, blijft twee weken langer vastzitten

Strafrechtadvocaat Inez Weski blijft twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Rotterdam vandaag besloten. De advocaat wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, die bezig is met internationale drugshandel en witwassen. Zo meldt AT5

Weski werd afgelopen vrijdag aangehouden. Ze wordt verdacht van het doorspelen van informatie vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) en het schenden van geheimen. In de zomer van vorig jaar werd Weski voor het eerst verdacht, toen er meer gekraakte berichten die met speciale telefoons verstuurd waren beschikbaar kwamen.

Weski zit in alle beperkingen, wat wil zeggen dat ze alleen contact mag hebben met haar advocaat. Het Parool schreef dat het OM 'sterke aanwijzingen' heeft dat Weski door naasten van Ridouan Taghi onder druk is gezet. Haar advocaten lieten eerder vandaag aan de krant weten dat zij de verdediging van Taghi neerlegt. Gisteren werd al bekend dat de zitting van morgen in het Marengo-proces is uitgesteld. Collega-advocaten hadden daarom gevraagd na de arrestatie van Weski.