NHL: Devils slaan terug in Madison Square Garden, Avs pijnigen Kraken

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL is het alsmaar spannender aan het worden in de eerste ronde van de playoffs. Zaterdagavond werden er weer vier wedstrijden gespeeld en die onderlinge best-of-seven-series staan na drie wedstrijden allemaal op 2-1.

Winnipeg Jets - Las Vegas Golden Knights (1-1)
De eerste wedstrijd van de reeks in Canada begon lekker voor de bezoekers uit Las Vegas: Chandler Stephenson opende al snel de score en verzorgde een paar minuten later de assist voor Jack Eichel's 0-2. Kort daarop deden de Jets dankzij Kyle Connor wat terug, maar in de tweede periode sloeg Eichel nog eens toe, gevolgd door een assist op Keegan Kolesar en 1-4. Toch was het nog niet gedaan: Nino Niederreiter scoorde vroeg in de derde periode voor de Jets, Mark Scheifele bracht de spanning terug en met 22 seconden op de klok trok Adam Lowry de stand zelfs gelijk. Het Canada Life Centre ging uit z'n dak, maar toch ging het fout: in de tweede overtime scoorde Michael Amadio alsnog de winnende 4-5 voor de Golden Knights.

Game 4: Maandagavond 24 april, 03.30u (NL); Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights

Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs (1-1)
De misschien wel meest spectaculaire playoffserie tot nu toe toog naar Tampa Bay, waar de Leafs dankzij Noel Acciari al snel op voorsprong kwamen. Anthony Cirelli trok de stand anderhalve minuut later gelijk, maar Auston Matthews zette de Leafs op 1-2...waarna Brandon Hagel de Lightning wederom langszij bracht. Dat werd in de tweede periode dankzij Darren Raddysh zelfs een voorsprong, maar met een minuut te gaan trok Ryan O'Reilly de stand gelijk en dus was overtime nodig. Met 45 seconden te spelen werd dat beslist, maar de thuisfans waren teleurgesteld: O'Reilly bediende Morgan Rielly en die schoot de winnende 3-4 erin voor de Maple Leafs.

Game 4: Maandagavond 24 april, 01.30u (NL); Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs

New York Rangers - New Jersey Devils (2-0)
Na twee pijnlijke nederlagen in eigen huis moesten de Devils aan de andere kant van de rivier beter voor de dag komen, maar in de tweede periode opende Chris Kreider de score voor de Rangers. Halverwege de periode trok Jack Hughes de stand gelijk en daar bleef het in reguliere speeltijd bij, waarna de Devils-fans eindelijk konden juichen: na dik elf minuten overtime bracht Dougie Hamilton hen in Madison Square Garden dan de eerste overwinning van de playoffs en dus is de onderlinge rivaliteit weer in leven.

Game 4: Maandagavond 24 april, 01.00u (NL); New York Rangers - New Jersey Devils

Seattle Kraken - Colorado Avalanche (1-1)
Voor het eerst speelde de Kraken thuis een playoffwedstrijd en met ruim 17.000 toeschouwers was de Climate Pledge Arena uitverkocht. Na zes minuten kon men juichen, want Jaden Schwartz opende de score, maar dat was van korte duur: een shorthanded goal van JT Compher en een treffer van Nathan MacKinnon brachten de Avs langszij, Cale Makar maakte er 1-3 van. In periode twee waren het Jamie Oleksiak en Matty Beniers die Seattle weer helemaal op gelijke hoogte brachten, maar in een tijdsbestek van anderhalve minuut in de derde periode sloegen de kampioenen weer toe: Mikko Rantanen en MacKinnon zorgden voor 3-5, Rantanen maakte er later nog 3-6 van en Schwartz' tweede goal kon alleen nog wat eer redden, 4-6.

Game 4: Maandagavond 24 april, 04.00u (NL); Seattle Kraken - Colorado Avalanche