Uitslag Feyenoord - FC Utrecht

Feyenoord is weer een stapje dichter bij de zestiende landstitel. In de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht wonnen de Rotterdammers met 3-1.

Bij rust stond Feyenoord op een 1-0 voorsprong. Sebastian Szymański opende na vijftien minuten spelen de score. De Poolse middenvelder kon na een voorzet van Marcus Pedersen raak schieten. FC Utrecht kon in de eerste helft weinig laten zien.

Santiago Giménez kreeg snel in de tweede helft een goede kans om te verdubbelen. Zijn eerste kans ging nog mis, maar niet veel later verdubbelde de Mexicaanse spits alsnog de score. De overwinning van Feyenoord kwam geen moment in gevaar en vlak voor tijd maakte invaller Alireza Jahanbakhsh de 3-0. In de 89ste minuut redde Bas Dost nog de eer voor Utrecht, maar daar bleef het ook bij Rotterdam.

Over twee weken zou Feyenoord kampioen kunnen. Mocht PSV op zaterdag zes mei punten verspelen tegen Sparta, dan kan Feyenoord op bezoek bij Excelsior kampioen worden als het daar wint.