NBA: 76ers schakelen Nets uit met sweep, Lakers walsen over Grizzlies heen

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA is zaterdagavond de eerste ploeg uitgeschakeld in de playoffs. Zo zijn er nog vijftien teams over die kans maken op de titel, zaterdagavond kwam er ook alweer een volgende ploeg op matchpoint in de eerste ronde van de playoffs.

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers (0-3)
De Nets móesten winnen en schoten uit de startblokken, maar de Sixers herstelden de achterstand al vroeg in Q2 en namen vervolgens de leiding. In het derde kwart ging het een tijdje gelijk op, tot halverwege het vierde kwart: onder leiding van Tobias Harris, goed voor 25 punten en 12 rebounds, liepen de 76ers weg naar een 88-96 overwinning en daarmee ook een 4-0 eindzege in de serie - de Nets liggen eruit, de Sixers mogen gaan spelen tegen de Boston Celtics of de Atlanta Hawks.

Los Angeles Clippers - Phoenix Suns (1-2)
Een van de spannendste van de acht playoffseries kreeg in Los Angeles een prima vervolg, zeker nadat de ruime voorsprong van de Clippers in Q2 teniet werd gedaan. Lange tijd ging het vervolgens gelijk, maar vanaf het einde van Q3 hadden de Suns wel keer op keer een klein beetje de overhand. Dat maakten ze in de slotminuten af: onder leiding van Kevin Durant (31 punten, 11 rebounds) en Devin Booker (30 punten, 9 rebounds) werd met 100-112 afgerekend met de Clippers, waar Russell Westbrook 37 punten scoorde: 3-1 en matchpoint voor Phoenix.

Game 5: Dinsdagavond 25 april, 04.00u (NL); Phoenix Suns - Los Angeles Clippers

Miami Heat - Milwaukee Bucks (1-1)
De Bucks moesten het nog altijd doen zonder sterspeler Giannis Antetokounmpo en dat werd geen groot succes. Welgeteld tien minuten lang konden ze Miami bijbenen, maar daarna liep de ploeg van Jimmy Butler (30 punten) beetje bij beetje steeds verder weg. De spanning kwam ook niet meer terug en Miami pakte met 121-99 de winst én de 2-1 voorsprong in de serie.

Game 4: Maandagavond 24 april, 01.30u (NL); Miami Heat - Milwaukee Bucks

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies (1-1)
De Lakers van LeBron James en Anthony Davis gingen werkelijk als een dolle tekeer in de openingsfase van de wedstrijd, waarin de Grizzlies totáál weg werden gespeeld: 35-9 in het eerste kwart. De ploeg uit Memphis bleef wel knokken en knabbelde gestaag wat van de voorsprong af, maar de winst van de Lakers kwam niet meer serieus in gevaar: 111-101. Een indrukwekkende prestatie aan de kant van de Grizzlies kwam van Ja Morant: hij scoorde in zeven minuten tijd 22 punten op rij voor zijn ploeg, in totaal kwam hij tot 45 punten, maar het mocht dus niet baten.

Game 4: Maandagavond 24 april, 04.00u (NL); Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies