Uitslag Go Ahead Eagles - Fortuna Sittard

Go Ahead Eagles heeft de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard gewonnen. In Deventer werd het 2-0 voor de thuisploeg en staat daarmee op een knappe tiende plaats in de eredivisie.

Fortuna Sittard begon het best in Deventer. De Limburgs, zonder Burak Yilmaz, kreeg in de beginfase een aantal kansjes om de score te openen, maar de aanvallers konden de kansen niet omzetten in goals. Na iets meer dan een kwartier spelen kwam Go Ahead Eagles op voorsprong uit een scrimmage via Willum Willumsson.

Bij rust was het 1-0 en Fortuna Sittard ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. De Limburgers probeerde het wel, maar gaven ook veel ruimte weg en daar profiteerde Go Ahead Eagles van. Met nog een kwartier spelen besliste Xander Blomme de wedstrijd. Door de zege stijgt de thuisploeg naar de tiende plaats en moet Fortuna Sittard nog altijd uitkijken voor nacompetitie. De Limburgers hebben maar vier punten meer dan de nummer zestien.