Uitslag PSV - Ajax

PSV heeft de topper tegen Ajax met duidelijke cijfers gewonnen. In Eindhoven werd het 3-0 voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij en neemt daarbij de belangrijke tweede plaats over van de Amsterdammers.

Bij rust stond PSV met 1-0 voor dankzij een rake kopbal van Luuk de Jong in de dertiende minuut. De aanvoerder van de Eindhovense club kopte hard raak uit een voorzet van Johan Bakayoko. Daarna had PSV het betere van het spel, maar werd niet meer echt gevaarlijk in de eerste helft.

In de tweede helft zou PSV vrij snel uitlopen naar een 2-0. Na een dieptepass werd Xavi Simons door Ajax-doelman Gerónimo Rulli, waarna Simons vanaf elf meter de score verdubbelde. Ajax was tot tweemaal toe bij de aansluitingstreffer eerst via Brian Brobbey, en later ook Kenneth Taylor. Beide kansen gingen er niet in en in de 78ste minuut maakte De Jong nog de 3-0 en zijn tweede van de middag.

In de tweede helft werd het duel even gestaakt vanwege gooien van bier op het veld, maar doordat niemand werd geraakt kon er na een afkoelingsperiode de wedstrijd uitgespeeld worden.