Uitslag sc Heerenveen - FC Emmen

FC Emmen heeft in de strijd tegen degradatie drie belangrijke punten gepakt. In de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen won de ploeg van Dick Lukkien in blessuretijd met 2-3.

Sydney van Hooijdonk zette sc Heerenveen tot tweemaal toe op voorsprong en dankzij de twee doelpunten is hij nu topscorer in de eredivisie, maar de held van de avond in Friesland werd Ole Romeny. De aanvaller van FC Emmen zorgde in de tweede helft tot tweemaal voor de gelijkmaker en in de blessuretijd maakte Romeny ook nog eens zijn derde treffer van de avond en daarmee bezorgde hij zijn ploeg drie belangrijke punten in de strijd tegen degraditie.

Door de zege gaat FC Emmen Excelsior voorbij in de stand, al hebben die wel één wedstrijd minder gespeeld dan Emmen. sc Heerenveen blijft door de nederlaag op de negende plaats staan.