Eddie van Halen's Frankenstrat-gitaar geveild voor 3,5 miljoen euro

Op een veiling is de gitaar van Eddie Van Halen geveild voor 3,9 miljoen dollar oftewel ruim 3,5 miljoen euro. De Nederlands-Amerikaanse gitarist Van Halen, die drie jaar geleden overleed, was met het instrument was met het instrument te zien in onder meer de videoclip van "Hot for Teacher" uit 1984.

Het gaat om een bijzondere Frankenstrat-gitaar die speciaal ontworpen werd door een bevriende instrumentmaker en waarop rood-witte prints staan op de kast. Eddie speelde er jarenlang mee tijdens liveoptredens van zijn band Van Halen. Rolling Stone plaatste hem zelfs als achtste in hun top honderd beste gitaristen ooit lijstje. De eigenaar bracht onlangs deze immens populaire gitaar naar Sotheby's & verwachtte dat hij $2-3m zou opleveren. Wie uiteindelijk de nieuwe eigenaar is van dit prachtige stuk muziekgeschiedenis is onbekend.

Deze Frankenstrat is niet de duurste gitaar die ooit geveild is. Dat record werd gevestigd bij een gitaar van de overleden Kurt Cobain. Deze akoestische gitaar leverde in 2020 zo'n 6 miljoen dollar op.