NBA: Triple-double Jokic helpt Nuggets naar 3-0, Hawks geven niet op tegen Celtics

In de eerste ronde van de playoffs in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn vrijdagavond weer drie wedstrijden gespeeld. In Atlanta, New York en Minneapolis was het niet altijd even spectaculair, hoewel de avond in het algemeen voor genoeg spanning zorgde, zowel in de wedstrijden als de best-of-seven-series.

Atlanta Hawks - Boston Celtics (0-2)
Na de twee nederlagen in Boston speelden de Hawks beter in de eerste thuiswedstrijd. Het ging aanvankelijk gelijk op en de Celtics namen een kleine voorsprong, maar in Q2 sloegen de Hawks terug door in nog geen vier minuten tijd een 20-3 run neer te zetten. Vroeg in Q3 hadden de Celtics dat alweer ingehaald, maar de Hawks bleven weerstand bieden, gaven nog een flinke voorsprong weg en maakten het in de slotminuten tóch gewoon af: 130-122, onder meer door de 32 en 25 punten van Trae Young en Dejounte Murray.

Game 4: Zondagavond 23 april, 01.00u (NL); Atlanta Hawks - Boston Celtics

New York Knicks - Cleveland Cavaliers (1-1)
Na een wat gezapig eerste kwart sloegen de Knicks met 28-15 flink toe in het tweede kwart. Daarmee werd een gat geslagen die de thuisploeg ook niet meer weg zou geven. In de loop van Q3 kwamen de Cavaliers nog even tot op enkele cijfers, maar de Knicks gaven weer gas en liepen weg naar een 99-79 zege en een 2-1 voorsprong in de serie.

Game 4: Zondagavond 23 april, 19.00u (NL); New York Knicks - Cleveland Cavaliers

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets (0-2)
Met een 2-0 voorsprong op zak trokken de Nuggets naar Minneapolis, waar het in het eerste kwart volledig gelijk op bleef gaan. In het tweede kwart namen de Nuggets echter de touwtjes in handen en vanaf dat moment bleven ze die ook vasthouden. De Timberwolves bleven constant in de buurt en vroeg in Q4 bracht Anthony Edwards (36 punten) het gat terug naar drie punten, maar de Nuggets stoomden verder en liepen weg naar een 111-120 zege onder leiding van Nikola Jokic en zijn triple-double: 20 punten, 12 assists, 11 rebounds.

Game 4: Zondagavond 23 april, 03.30u (NL); Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets