Darter Aspinall wint Premier League-avond in Rotterdam

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar de donderdagavond en wel naar het Rotterdamse Ahoy. Daar werd alweer de twaalfde speelweek van de Premier League Darts afgewerkt en dat gebeurde uiteraard in een behoorlijk oranjegekleurde zaal.

Kwartfinales
Jonny Clayton begon prima tegen Chris Dobey, die daarna wel terug op 2-2 kwam. Via een fraaie 124-finish kwam Clayton op 4-3, waarna hij het met zijn tweede en karakteristieke 121-finish af wist te maken: 6-4.

Michael Smith opende vervolgens lekker tegen Gerwyn Price en werkte zich in rap tempo naar een 3-1 voorsprong, maar daarna liet hij vijf pijlen op dubbel-20 liggen en was de weg voor Price vrij om weer op gelijke hoogte te komen: 3-3. De Welshman stoomde lekker door en met een 108-finish maakte hij het overtuigend af: 6-3.

Dimitri van den Bergh stond keurig te gooien, vooral de dubbels gingen er tegen Peter Wright lekker in en in rap tempo stond er een 5-1 voorsprong op het bord. Met twee matige legs leek het bijna nog even spannend te worden, maar daarna maakte Van den Bergh het met matchdart twee toch gewoon af: 6-3.

Michael van Gerwen en Nathan Aspinall verdeelden de eerste vier legs, maar daarna pakte de Engelsman een 4-2 voorsprong. Via een 100-finish met twee keer dubbel-20 kwam Van Gerwen weer langszij, waarna de volgende twee legs weer verdeeld werden: 5-5. In de beslissende leg hadden beide heren het lastig, maar met een mooie 118-finish maakte Aspinall het af en legde hij het uiterst vervelende Rotterdamse publiek het zwijgen op.

Halve finales
Een Welsh onderonsje tussen Price en Clayton leek niet al te spannend te worden: Price gooide weer heerlijk en walste over zijn landgenoot heen. Op 5-1 was het heel even lastig om het af te maken, maar dat lukte toch en met 6-1 ging hij naar de finale.

Aspinall begon de tweede halve finale goed, maar Van den Bergh kwam net zo soepel terug tot 2-2. Daarmee leek het wel ineens gedaan voor de Belg, want binnen de kortste keren stond Aspinall met 5-3 voor. Van den Bergh kreeg echter kansen om op 5-5 te komen, maar die liet hij liggen en vervolgens maakte Aspinall het alsnog af: 6-4.

Finale
Price en Aspinall maakten er in de finale niet bepaald een sensationele strijd van: het kabbelde een beetje voort, waarbij Aspinall op een 4-2 voorsprong kwam. Even leek Price zich terug in de wedstrijd te knokken, maar op 5-4 maakte Aspinall het met een 71-finish toch keurig af.