AZ naar finale Youth League

Een dag na het eerste elftal heeft ook het onder 19 team van AZ een Europese zege geboekt na strafschoppen. In Genève werd Sporting Clube de Portugal na een 2-2 gelijkspel met penalties verslagen. Eerder in het toernooi was AZ ook al te sterk voor Barcelona en Real Madrid.

AZ kwam al vroeg op achterstand maar dankzij goals van  Ernest Poku en Ro-Zangelo Daal ging het toch met een voorsprong de rust in. In de tweede helft kwam Sporting weer op gelijke hoogte en nadat er in de verlenging, ondanks een rode kaart voor Finn Stam, niet werd gescoord moesten strafschoppen de beslissing brengen.

AZ miste één strafschop, maar Sporting schoot er twee mis, waardoor Jayden Addai de beslissende pingel kon benutten. AZ neemt het komende maandag om 18.00 uur in de finale op tegen Hajduk Split dat in de andere halve finale AC Milan met 3-1 versloeg.