NBA: Sixers na late comeback op 3-0, Warriors brengen spanning terug

De eerste series in de playoffs in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA beginnen richting de beslissende fase te gaan. Donderdagavond werden er weer drie wedstrijden gespeeld in series waarin er al twee achter de rug waren, waarbij één van de teams op 'match point' is gekomen voor een plekje bij de laatste acht.

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers (0-2)
De eerste wedstrijd in Brooklyn begon best aardig voor de Nets, hoewel het aan het eind van Q1 toch weer lastiger werd. De Sixers vergrootten de voorsprong in het tweede kwart, maar met een 35-18 derde kwart sloegen de Nets, waar Mikal Bridges voor 26 punten zorgde, sterk terug. Het ging de goede kant open met ruim twee minuten te spelen stonden de Nets vijf punten voor, maar een drietje en nog een score van Sixers-uitblinker Tyrese Maxey trokken de stand gelijk, waarna Maxey zijn ploeg ook op voorsprong zette. Het bleek toch de genadeklap voor de Nets, die met 97-102 verloren en nu tegen een 3-0 achterstand aan kijken in de best-of-seven-serie.

Game 4: Zaterdagavond 22 april, 19.00u (NL); Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers

Golden State Warriors - Sacramento Kings (0-2)
De Warriors moesten het doen zonder Draymond Green, die na een smerige actie in wedstrijd één geschorst werd. Toch ging het prima voor de ploeg in de eerste thuiswedstrijd in de serie: al vroeg werd een voorsprong gepakt en die werd beetje bij beetje uitgebouwd. Het werd nooit enorm, maar de Kings kwamen ook geen moment echt meer terug, zeker in de tweede helft. Onder leiding van Stephen Curry, goed voor 36 punten, en Kevon Looney, die maar liefst 20 rebounds pakte, speelden de Warriors zich naar een 114-97 zege.

Game 4: Zondagavond 23 april, 21.30u (NL); Golden State Warriors - Sacramento Kings

Los Angeles Clippers - Phoenix Suns (1-1)
Bij de Clippers kon sterspeler Kawhi Leonard niet spelen vanwege een enkelblessure, maar Norman Powell deed het aan de kant van LA wel uitstekend met 42 punten. De eerste helft ging bijna volledig gelijk op, de Suns stonden drie punten voor, maar in Q3 werd het verschil iets groter: het liep richting de dubbele cijfers. Devin Booker was bij de Suns goed voor 45 punten en die waren vooral in de slotfase hard nodig: de Clippers wisten het gat bijna te dichten, maar vier vrije worpen van Kevin Durant deden de ploeg in de laatste minuut toch definitief de das om. De Suns wonnen met 124-129 en staan op 2-1 in de serie.

Game 4: Zaterdagavond 22 april, 21.30u (NL); Los Angeles Clippers - Phoenix Suns