NHL: Panthers, Stars en Oilers trekken stand gelijk, Hurricanes naar 2-0

In de Noord-Amerikaanse ijshockey NHL is het in de eerste ronde van de playoffs nog goed spannend. Woensdagavond werden er weer vier wedstrijden gespeeld en in drie daarvan kwam men in de best-of-seven-serie op gelijke hoogte.

Carolina Hurricanes - New York Islanders (1-0)
De Hurricanes begonnen weer lekker: vroeg in de eerste periode opende Paul Stastny de score, na zeven minuten in periode twee zorgde Stefan Noesen voor 2-0. Kort daarop sloegen de Islanders echter terug en niet zo'n beetje ook: Kyle Palmieri scoorde, Mathew Barzal trok de stand gelijk en halverwege de derde periode zette Brock Nelson de bezoekers zelfs op 2-3. Drie minuten later tekende Jaccob Slavin voor de gelijkmaker en uiteindelijk moest overtime gespeeld worden. Daarin was Jesper Fast na ruim vijf minuten trefzeker en hij bezorgde de Hurricanes zo de 4-3 zege én een 2-0 voorsprong in de serie.

Game 3: Vrijdagavond 21 april, 01.00u (NL); New York Islanders - Carolina Hurricanes

Boston Bruins - Florida Panthers (1-0)
De Bruins wilden lekker verder stomen, maar de eerste periode leverde niks op en vroeg in periode twee tekende Sam Bennett voor de openingsgoal namens Florida. Brad Marchand was met een shorthanded goal tien minuten later goed voor 1-1, maar niet veel later trof Eric Staal doel voor de Panthers. Via Tyler Bertuzzi kwamen de Bruins wederom langszij, maar in de derde periode maakten de Panthers het in een paar klappen stevig af: Brandon Montour, Carter Verhaeghe, nog eens Montour en Eetu Luostarinen trokken de stand naar 2-6 - Taylor Hall's goal kon weinig meer uitrichten dan het redden van een beetje eer voor de Bruins, die met 1-1 richting Florida gaan.

Game 3: Vrijdagavond 21 april, 01.30u (NL); Florida Panthers - Boston Bruins

Dallas Stars - Minnesota Wid (0-1)
De Stars hadden wat goed te maken en begonnen enthousiast: Roope Hintz scoorde al na dik vier minuten een shorthanded goal, Tyler Seguin verdubbelde de score. Oskar Sundqvist deed namens Minnesota wat terug, maar vroeg in de tweede periode vergrootten Jamie Benn en Evgenii Dadonov de voorsprong nog eens: 4-1. Het werd nog even spannend door goals van Marcus Johansson en Frederick Gaudreau, maar Dadonov en nog twee keer Hintz maakten het overtuigend af: 7-3.

Game 3: Vrijdagavond 21 april, 03.30u (NL); Minnesota Wild - Dallas Stars

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings (0-1)
De Oilers gingen in de openingswedstrijd onderuit, maar dat waren ze in wedstrijd twee niet van plan. Derek Ryan opende al vroeg de score, krap tien minuten later tekende Leon Draisaitl voor 2-0. De Kings gaven zich niet gewonnen en goals van Phillip Danault en Gabriel Vilardi brachten de spanning weer terug (2-2), maar via Klim Kostin en een beslissende empty-netter van Evander Kane wonnen de Oilers met 4-2.

Game 3: Vrijdagavond 21 april, 04.00u (NL); Los Angeles Kings - Edmonton Oilers