AZ klopt Anderlecht na penalty's en staat in halve finales Conference League

AZ heeft de halve finales van de Conference League bereikt. De Alkmaarders maakten een 0-2 achterstand goed tegen Anderlecht en wonnen vervolgens na penalty's. Mathew Ryan stopte in de strafschoppenreeks twee penalty's, terwijl AZ vanaf elf meter geen fout maakte.

AZ kende een droomstart en stond binnen veertien minuten al op 2-0. Na vijf minuten opende Vangelis Pavlidis vanuit een penalty de score en niet veel later maakte de Griekse spits de 2-0. AZ had snel de achterstand goed gemaakt vanuit de heenwedstrijd en de thuisploeg kreeg ook genoeg kansen om de wedstrijd binnen de 90 minuten te beslissen, maar na de 2-0 wilde de bal er niet meer in en ook in de verlengingen werd er niet meer gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moest brengen.

Daarin onderscheidde Mathew Ryan. De Australische doelman van AZ stopte direct de eerste strafschop van Anderlecht die werd genomen door Jan Vertonghen en ook Killian Sardella miste. De AZ-spelers maakte vanaf elf meter geen fout en staat AZ na achttien jaar weer in een halve finale van een Europees bekertoernooi. In die halve finale wacht West Ham United of KAA Gent, die wedstrijd wordt later op de avond gespeeld.