NASCAR-coureur Larson pakt overtuigende zege én grote klok in Martinsville

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar de zondagavond, want op de Martinsville Speedway is de negende race van het seizoen in de NASCAR Cup Series verreden. De winnaar kreeg zoals vanouds een grote staande klok na de race waarin regenbanden een optie waren, maar de eerste ovalregenrace ooit in de Cup Series kwam er toch niet.

Poleposition was voor de verrassende Ryan Preece, die Daniel Suarez naast zich had staan, voor Aric Almirola en Chase Briscoe. In de eerste stage gebeurde vrij weinig, het kabbelde voort tot Preece zijn eerste stagewinst ooit pakte, voor Almirola en Tyler Reddick.

In de tweede stage zorgde een klein schuivertje voor een korte caution, waarbij het veld flink werd opgeschud: niet iedereen kwam een pitstop maken, maar het gros van de mannen vooraan wel. Het zorgde er uiteindelijk voor dat Kevin Harvick zich naar voren kon rijden om de stagewinst te pakken, voor Briscoe en Denny Hamlin.

Hamlin pakte in de laatste stage de leiding, tot de volgende caution een kleine honderd ronden voor het einde, midden in een reeks pitstops, een feit was: een wiel van Anthony Alfredo liep van de auto af. Er werden weer flink wat pitstops gemaakt en met Briscoe, Kyle Larson, Reddick en Harvick voorop konden we door.

Een kleine zestig ronden voor het einde ging JJ Yeley vrij stevig de muur in: caution, waardoor er weer flink wat stops gemaakt werden. Joey Logano pakte daarbij de leiding, voor Almirola, die snel gepasseerd werd door Hamlin. Larson kwam vervolgens weer opzetten en op zijn nieuwe banden ging hij soepel langs Logano naar de leiding.

Larson was met afstand de sterkste in de slotfase van de race en op overtuigende wijze sleepte hij de overwinning binnen, voor Logano en Martin Truex, die nog goed naar voren was gekomen.