NHL: Kraken met Sprong naar eerste playoffzege in bestaan, Lightning haalt uit

Dinsdagavond stonden er weer vier wedstrijden op het programma in de playoffs van de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL, wat met name voor de thuisploegen bepaald niet lekker ging. Alle acht best-of-seven-series in de playoffs zijn nu onderweg, woensdagavond spelen de eerste ploegen hun tweede wedstrijd.

New Jersey Devils - New York Rangers (0-0)
De Devils begonnen in het eigen Prudential Center bepaald niet lekker tegen de rivalen van de andere kant van de rivier: binnen vijf minuten opende Vladimir Tarasenko de score voor de Rangers, krap vijf minuten later tekende Chris Kreider voor de 0-2. Laat in de tweede periode was Ryan Lindgren voor de Rangers trefzeker en halverwege periode drie zorgde Adam Fox er met zijn derde assist voor dat Kreider ook nog 0-4 kon maken. Jack Hughes deed met een penalty shot wat terug, maar nog geen minuut later maakte Filip Chytil het met een empty netter af: 1-5.

Game 2: Donderdagavond 20 april, 01.30u (NL); New Jersey Devils - New York Rangers

Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning (0-0)
In de eigen Scotiabank Arena begon het bepaald niet best voor de Leafs: Pierre-Edouard Bellemare zette de bezoekers na een dikke minuut al op voorsprong, zes minuten later verdubbelde Anthony Cirelli de score en een rappe goal van Nikita Kucherov zorgde voor het eind van de eerste periode nog voor 0-3. Toch gloorde er weer hoop, want halverwege de tweede periode scoorden Ryan O'Reilly en William Nylander kort na elkaar voor Toronto, maar binnen zeven minuten werd de thuisploeg definitief de nek omgedraaid: Brayden Point, Corey Perry en nog eens Point zorgden voor 2-6. Ross Colton maakte er in de derde periode zelfs 2-7 van, Calle Jarnkrok kon nog een klein beetje eer redden: 3-7 was de eindstand.

Game 2: Donderdagavond 20 april, 01.00u (NL); Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning

Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets (0-0)
Het was nog niet de avond van de thuisploegen en de Knights wisten dat niet bepaald om te draaien. In de eerste periode bleef het bij kansen over en weer, maar in de eerste drie minuten van periode twee brachten Kyle Connor en Pierre-Luc Dubois de Jets op 0-2. William Karlsson bracht de Knights een klein kwartier later terug, maar in de derde periode ging het alsnog helemaal fout: Blake Wheeler tekende voor de 1-3 en in de laatste twee minuten maakte Adam Lowry het met twee goals en een pijnlijke 1-5 af in Canadees voordeel.

Game 2: Donderdagavond 20 april, 04.00u (NL); Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets

Colorado Avalanche - Seattle Kraken (0-0)
Het was aan de regerend kampioenen om in elk geval één thuiszege op de borden te zetten gedurende de dinsdagavond, maar Eeli Tolvanen zette Seattle al snel op 0-1. Mikko Rantanen deed met een prima onetimer wel wat terug en bracht de spanning weer in de wedstrijd, maar Alex Wennberg tekende vroeg in de tweede periode voor 1-2. Een minuut of twintig later was het wederom raak: Morgan Geekie scoorde de 1-3 en de Kraken, waar Daniël Sprong dit keer wat minder lang meespeelde, pakte haar allereerste playoffzege ooit in het tweede seizoen waarin de ploeg actief is.

Game 2: Donderdagavond 20 april, 03.30u (NL); Colorado Avalanche - Seattle Kraken