Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 16

Dus jij dacht dat er vorige week een lange lijst met nieuwe bioscoopreleases was? Deze week ziet maar liefst vijftien nieuwe titels in de zalen verschijnen, waaronder flink wat opties voor de kids in de meivakantie. Laten we snel kijken wat het allemaal is.

Evil Dead Rise

Terugkeer van de bekende horrorserie. Dit keer speelt de film zich niet af in de bossen, maar in de stad. Evil Dead Rise vertelt het bizarre verhaal van twee van elkaar vervreemde zussen, gespeeld door Sutherland en Sullivan. Als hun hereniging wordt verstoord door vleesgeworden demonen moeten ze vechten voor hun leven in dit nachtmerriewaardige familieverhaal.

Goodbye Stranger

Droombaan, prachthuis, vriendin: Paul heeft het allemaal, maar of hij tevreden is? Wanneer hij tot zijn schrik zijn gedroomde buitenlandpromotie bij ‘s werelds grootste muziekstreamer in gevaar ziet komen, zal hij misschien wel moeten. Het is het begin van een rusteloze zomerdag vol sociale verplichtingen, onverwachte ontmoetingen en pijnlijke confrontaties, die Paul steeds meer doen twijfelen aan het perfecte plaatje dat hij voor zichzelf heeft uitgekozen. 

A Good Person

Allison (Florence Pugh) heeft alles: een fantastische verloofde, een carrière die in de lift zit en fijne familie en vrienden. Dan slaat het noodlot genadeloos toe. Bij een fataal auto-ongeluk komt haar toekomstige schoonzus om het leven. Ook Allison komt er niet zonder kleerscheuren of emotionele littekens vanaf. Zij wordt uit het ziekenhuis ontslagen met niet verwerkt verdriet en een verslaving aan pijnstillers. Wanneer ze jaren later wil afkicken, komt Daniel (Morgan Freeman) op haar pad: de vader wiens dochter het ongeval niet overleefde. Verrassend genoeg deelt hij zijn eigen zorgen met Allison, en tussen de twee groeit een onwaarschijnlijke band die bewijst dat vriendschap en vergeving de instrumenten zijn die de diepste wonden kunnen helen.

Het Verloren Transport

In de lente van 1945 strandt een deportatietrein met honderden Joodse gevangenen bij een klein Duits dorp dat is ingenomen door het Rode Leger. Tot elkaar veroordeeld en in een situatie van diep wantrouwen, wanhoop en wraak ontstaat een onverwachte vriendschap tussen de Russische scherpschutter Vera, dorpeling Winnie en de Joods-Nederlandse Simone.

Onder Water

Sinds haar man Evert een affaire heeft, woont Foekje in een hotel dat ze zich niet kan veroorloven. Financieel aan de grond bedenkt ze een plan. Het gebied rond haar moeders huis wordt door de gemeente opgekocht voor veel geld, vanwege de stijgende zeespiegel in het gebied. Foekje kan dit bedrag opstrijken door haar moeder een volmacht te laten tekenen. Helaas is Nel een doomsdayprepper, die in haar kelder woont in afwachting van de Apocalyps. Foekje haalt Evert over om naar het huis van haar moeder te gaan en haar het document te laten tekenen, maar Nel doorziet het plan van haar dochter en sluit ze alle drie op in haar gebarricadeerde bunker. Opnieuw overgeleverd aan de genade van haar moeder, komen gebeurtenissen uit het verleden naar boven. Terwijl de spanningen oplopen, gaat Foekje eindelijk de confrontatie met haar moeder aan. Dan gaat het mis. Heel erg mis.

Mafia Mamma

In Mafia Mamma volgen we het verhaal van een Amerikaanse vrouw (Toni Collette) die het maffia-imperium van haar grootvader in Italië erft. Begeleid door de vertrouwde raadgever van het imperium (Monica Bellucci) overtreft ze op hilarische wijze ieders verwachtingen, inclusief die van haarzelf, als het nieuwe hoofd van het familiebedrijf.

Aller Retour

Onderweg naar Zuid-Spanje betrapt chauffeur Erika de Afrikaanse migrant Idy als die uit haar vrachtwagen glipt. Erika confronteert de man, maar door de situatie die daarop volgt, kan ze niet anders dan hem weer mee aan boord nemen. In eerste instantie zeer tegen haar zin, maar dan blijken de twee ondanks hun totaal verschillende levens veel met elkaar gemeen te hebben. Tijdens de rit naar het zuiden ontstaat een onverwachte vriendschap.

Mavka

In de eeuwenoude, mysterieuze Oekraïense bossen wonen wonderlijke wezens die hun heilige rijk trouw bewaken. Eén van hen is het jonge meisje Mavka, Beschermer van het Woud. Haar belangrijkste taak is hun grootste vijand, de mens, buiten het Woud te houden. Maar kan ze deze taak nog wel volbrengen als ze verliefd wordt op de jonge dorpeling Lucas en de hebzuchtige Kylina erop uit is om het Hart van het Woud te bemachtigen?

Bratan (The Little Brother)

In de charmante tragikomedie Bratan reizen twee broers uit de stad in een gammele goederentrein door Centraal-Azië op weg naar hun vader, een arts, hopend op een beter leven. De ontroerende debuutfilm film van de Tadzjiekse regisseur Bakhtyar Khudojnazarov over broederliefde, opgroeien, levenskracht en idealen is digitaal gerestaureerd. Met zeer weinig geld wist de Tadzjiekse regisseur zijn charmante debuutfilm te maken, vol subtiele humor en fantastische beelden van een puffende oude locomotief die het uitgestrekte steppeachtige landschap doorkruist.

Alma Viva

In een klein dorp in Portugal waar de tijd stil lijkt te staan, brengt Salomé een warme zomer door met haar familie. Wat begint als een zorgeloze vakantie slaat al snel om wanneer haar oma, met wie ze een bijzondere band heeft, plotseling overlijdt. De begrafenis brengt de familie bij elkaar, maar zorgt ook voor wrijving, terwijl Salomé achtervolgd wordt door de geest van haar geliefde oma. In dit hartverwarmende, magisch realistische familieportret van verschillende generaties vrouwen zijn spiritualiteit en traditie nog springlevend. Alma Viva van regisseur Cristèle Alves Meira is de Portugese inzending voor de Oscars.

Whale Nation

Whale Nation neemt je mee op ontdekkingsreis naar de bijzondere wereld van walvissen. Gebaseerd op het bestsellerboek van Heathcote Williams toont de film ons de verborgen samenleving van deze buitengewone zoogdieren, met hun complexe en ongelooflijk rijke sociale levens. Een adembenemende natuurfilm over de beschermers van onze planeet.

Leeuwin

Rosi heeft een perfect leven in Suriname: ze woont in een mooi huis, heeft veel vrienden en een passie voor voetbal. Tot ze ineens naar Nederland moet verhuizen en alles verandert. Door haar nieuwe bestie Jitte komt ze in het meidenvoetbalteam op school terecht. Niet iedereen is daar even blij mee, omdat ze beter is dan de rest. Lukt het haar om haar droom te volgen om Oranje Leeuwin te worden én haar nieuwe vrienden bij elkaar te houden?

Mijn Kat & Ik

In Mijn Kat en Ik volgen we de avontuurlijke kat genaamd Poes. Al van jongs af aan is Poes erg nieuwsgierig en niet bang om de daken van Parijs te beklimmen. Het leven van Poes komt op zijn kop te staan als de 10-jarige Clémence hem in huis neemt. Een vakantie in de bossen is de start van een geweldig avontuur voor Clémence en Poes. Wanneer Poes besluit om op eigen houtje de bossen te ontdekken en Clémence achterlaat, is het de mysterieuze buurvrouw Madeleine die te hulp schiet.

Onder het Maaiveld Junior

Wist je dat er in een handje grond meer bodemdiertjes leven dan dat er mensen op de aarde wonen? Meer dan acht miljard dus! De film Onder het Maaiveld junior neemt je mee op een ondergrondse reis naar allemaal beestjes die je nog nooit gezien hebt. Het bodemleven speelt een ontzettend belangrijke rol in alles wat groeit en bloeit op onze aarde. En het bijzondere is dat je die kleine beestjes ook bij jou in de buurt de bodem gezond houden. Na het zien van de film kijk je op een totaal andere manier naar je eigen omgeving en krijg je zin om zelf aan te slag te gaan. Tegels uit de tuin wippen en de natuur een handje helpen.

Superkat Maurice

Ratten! Ze zijn overal…. in broodtrommels, dansend over tafelbladen, taarten stelend onder de neus van de banketbakker vandaan. Dus wat heeft elke stad nog? Een rattenvanger, Superkat Maurice! Maurice is een straatwijze kat die samen met Mees (Nasrdin Dchar), Zonnebrand (Qucee) en Gevaarlijke Bonen (Patrick Martens) een perfecte ‘business’ heeft opgezet om heel veel geld te verdienen aan goedgelovige stedelingen. Alles gaat goed tot ze in het plaatsje Bad Blintz komen, waar helemaal geen ratten zijn! En ook geen eten is! Ze ontmoeten het door boeken geobsedeerde meisje Olivia (Georgina Verbaan) die hun hulp inroept om het mysterie op te lossen….