NBA: Kings en Sixers naar 2-0 tegen Warriors en Nets

De late maandagavond was een relatief rustige in de NBA, met dit keer twee playoffwedstrijden op de planning. Die waren wel redelijk spannend, maar zorgden ook voor een ruimere voorsprong in de best-of-seven-series. De derde wedstrijden komen er donderdagavond aan, waarin de andere speelstad bezocht gaat worden.

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets (1-0)
De Nets speelden een prima eerste kwart, hoewel de 76ers daarin wel weer op gelijke hoogte kwamen. Ook in Q2 kwamen de bezoekers weer op een mooie voorsprong, dit keer hielden ze die iets langer vast. Met pijn en moeite kwam Philadelphia langszij en vervolgens namen ze zelf een voorsprong, waarna de Nets beetje bij beetje achter de feiten aan begonnen te lopen. Vooral een paar cruciale drietjes en in totaal 33 punten van Tyrese Maxey en de 20 punten met 19 rebounds van Joel Embiid deden de Nets uiteindelijk de das om: 96-84 en 2-0 voor de Sixers.

Game 3: Donderdagavond 20 april, 01.30u (NL); Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers

Sacramento Kings - Golden State Warriors (1-0)
In het eerste kwart stonden de Warriors er beter op en namen ze een kleine voorsprong, maar de Kings sloegen flink terug in een uitstekend tweede kwart. In Q3 kwam Sacramento zelfs een tijdje boven de tien punten voorsprong uit, maar dit keer kwamen de Warriors, waar Draymond Green uit de wedstrijd werd gezet, terug. Met ruim drie minuten te spelen stond het vrijwel gelijk, maar vooral cruciale drietjes van De'Aaron Fox en Davion Mitchell brachten de winst met 114-106 - en dus een 2-0 voorsprong - alsnog naar de Kings, waar Fox en Domantas Sibonis op 24 punten eindigden.

Game 3: Donderdagavond 20 april, 04.00u (NL); Golden State Warriors - Sacramento Kings