NHL: Playoffs trappen maandagavond af, inclusief Nederlander

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zit het reguliere seizoen er nu echt op. Afgelopen weekeinden werden de laatste wedstrijden gespeeld, waardoor het volledige playoffplaatje nu duidelijk is. Zestien teams gaan strijden om de winst en uiteindelijk de felbegeerde Stanley Cup.

Eastern Conference
In de Atlantic Division waren de Boston Bruins met afstand het best: met 65 overwinningen uit 82 wedstrijden staken ze met kop en schouders boven de gehele rest van de NHL uit. De Toronto Maple Leafs en Tampa Bay Lightning volgden en ook de Florida Panthers mogen het postseason nog in met plek vier.

De Metropolitan Division werd een prooi voor de Carolina Hurricanes, die net als de New Jersey Devils 52 zeges boekten, maar één keer vaker in overtime verloren in plaats van in reguliere speeltijd. Achter de Devils volgen de New York Rangers, die net als de New York Islanders om de titel mogen strijden.

Western Conference
De Colorado Avalanche won de Western Conference met één punt voorsprong op de Dallas Stars. De Avs wonnen 51 wedstrijden, maar verloren er ook 24 in reguliere speeltijd, terwijl de Stars weliswaar vier zeges minder boekten, maar wel zeven wedstrijden meer pas in overtime verloren. De Minnesota Wild en Winnipeg Jets completeren de top-4 aldaar.

Tot slot de Pacific Division, waar de winst in de laatste speelronde naar de Vegas Golden Knights ging, met 51 zeges. Dat was er één meer dan de Edmonton Pilers, terwijl ook de Los Angeles Kings en Seattle Kraken zich bij de top-4 voegde. De Nederlandse ogen gaan op Seattle gericht worden: Daniël Sprong is tegenwoordig vaste waarde bij de Kraken.

Playoffs, eerste ronde, game 1 (NL tijden)
Maandagavond 17 april, 01.00u - Eastern Conference; Carolina Hurricanes - New York Islanders
Maandagavond 17 april, 01.30u - Eastern Conference; Boston Bruins - Florida Panthers
Maandagavond 17 april, 03.30u - Western Conference; Dallas Stars - Minnesota Wild
Maandagavond 17 april, 04.00u - Western Conference; Edmonton Oilers - Los Angeles Kings

Dinsdagavond 18 april, 01.00u - Eastern Conference; New Jersey Devils - New York Rangers
Dinsdagavond 18 april, 01.30u - Eastern Conference; Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning
Dinsdagavond 18 april, 03.30u - Western Conference; Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets
Dinsdagavond 18 april, 04.00u - Western Conference; Colorado Avalanche - Seattle Kraken