Cocktail met eigen bloed kost 'behulpzame' serveerster haar baan

In Japan heeft een serveerster de zak gekregen nadat ze op verzoek van een betalende klant een cocktail met haar eigen bloed zou hebben gemaakt. Mondaiji Con Cafe Daku (losjes vertaald als 'Problem Child Dark Café') tweette eerder deze maand dit bizarre nieuws. Het management verontschuldigde zich publiekelijk en noemde de acties van de serveerster "absoluut niet acceptabel".

Het 'all you can drink voor $19 p/u' café opende vorige maand haar deuren in Sapporo. De bediening draagt als gimmick donkere kleiding in gothic stijl. Japan heeft honderden cafés met bizarre thema's die als paddestoelen uit de grond schieten om tegemoet te komen aan de diverse fantasieën van mensen.   

De anoniem gebleven vrouw zou haar bloed in een cocktail, genaamd orikaku, hebben verwerkt. De restaurantdirectie, die de acties vergeleek met 'terrorisme',  heeft het bedrijf een dag gesloten om alle gecontamineerde glazen te vervangen en alle mogelijk gebruikte flessen alcohol te dumpen. Een arts, Zento Kitao, adviseerde dat de ontslagen werkneemster en klanten die haar met bloed doordrenkte cocktails dronken, een test moesten ondergaan om door bloed overgedragen ziekten zoals HIV, Hepatitis C, Hepatitis B en syfilis uit te sluiten.