Uitslag Fortuna Sittard - AZ

AZ heeft na vier wedstrijden zonder overwinning nog eens gewonnen in de eredivisie. Tegen Fortuna Sittard kende de Alkmaarders een makkelijke avond en won het met 0-3 van de Limburgers.

AZ heeft het in de laatste weken lastig in de eredivisie en in Europa kende de ploeg van Pascal Janssen een lastige week, maar tegen Fortuna Sittard werd er eindelijk weer eens gewonnen. Halverwege de eerste helft zorgde Jens Odgaard voor de 0-1 en vlak voor rust zorgde Milos Kerkez voor de 0-2. De Hongaarse linksback dribbelde vanaf eigen helft voorbij enkele tegenstanders en schoot vervolgens raak.

In de tweede helft gaf Fortuna Sittard wat meer gaf, maar kon het AZ niet in de moeilijkheden brengen en vlak voor tijd maakte Vangelis Pavlidis de 0-3. Door de overwinning staan de Alkmaarders op een stevige vierde plaats.