Uitslag Cambuur - Feyenoord

Feyenoord heeft zondag weer een stap richting de landstitel gezet. De koploper in de eredivisie won eenvoudig met 0-3 van de nummer laatst Cambuur Leeuwarden.

Feyenoord ging in Friesland met 0-1 de rust in. In de zeventiende minuut maakte Santiago Giménez de openingstreffer. De score had bij rust hoger kunnen oplopen, maar de paal en de lat stonden in de weg voor een grotere score. Na rust maakte Sebastian Szymanski met een prachtig doelpunt de 0-2 en niet veel later stond ook de 0-3 op het scorebord dankzij een eigen doelpunt van Calvin MacIntosch in de 64e minuut.

Door de overwinning heeft Feyenoord weer acht punten voorsprong op PSV, dat eerder op zondag met 2-3 won bij FC Volendam. Cambuur Leeuwarden blijft door de nederlaag op de laatste plaats staan en lijkt met FC Groningen af te stevenen op directe degradatie in de eredivisie.