Uitslag NEC - Vitesse

Vitesse heeft in de strijd tegen degradatie goede zaken gedaan. Aarstrivaal NEC werd in Nijmegen met 1-4 verslagen.

Het waren de bezoekers die na 25 minuten spelen op voorsprong kwamen toen Bero vanaf de rand van het strafschopgebied mocht uithalen en raak schoot. Een paar minuten later werd het 0-2 toen NEC-keeper Cilessen in de fout ging. Hij verspeelde onnodig de bal aan Sankoh die vervolgens kon voorgeven op Kozlowksi. De Pool kon daarna simpel binnen tikken. NEC kreeg nog wel kansen via Tavsan en Cissoko maar zij stuitten op keeper Scherpen.

Na rust ging Cilessen opnieuw in de fout. Een uitworp belandde zo in de voeten van Kozlowski maar die raakte vervolgens slechts de lat. Toen Van Rooij in eigen doel schoot was de wedstrijd beslist, al maakte Proper een paar minuten later nog de 1-3. Flamingo scoorde in de kluts en bepaalde zo de eindstand op 1-4.

N.E.C. Nijmegen

1 - 4

Vitesse

70' Proper    25' Bero