Verdachte aangehouden in Belgische moordzaak jongen (9)

In Bakel heeft de politie vrijdagavond 14 april een verdachte in een Belgisch onderzoek aangehouden. De verdachte is een 34-jarige Roemeense man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van een 9-jarige jongen uit het Belgische Gent. Voor de aanhouding was een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. De verdachte wordt maandag voorgeleid aan de rechtbank in Amsterdam met het oog op zijn overlevering aan de Belgische autoriteiten.

Afgelopen donderdag werd in Gent het levenloze lichaam aangetroffen van een negenjarige jongen uit een Roemeens gezin. De jongen overleed begin dit jaar na zware mishandelingen en werd in een sporttas verzwaard met stenen in het water gedumpt. De moeder werd aangehouden na de vondst van haar zoon, haar toenmalige vriend was op de vlucht.

De jongen werd zwaar mishandeld door de toenmalige vriend van zijn moeder. Die sloeg hem regelmatig met een riem, gaf hem vuistslagen en overgoot de jongen regelmatig met ijskoud en heet water. Begin dit jaar overleed de jongen in bijzijn van zijn moeder na de zoveelste mishandeling van zijn stiefmonster. Hierop verstopte de Roemeen samen met de moeder van het kind diens lichaampje. 

Het koppel kon de gruwelijke feiten maandenlang geheim houden. De politie verhoorde deze week de moeder en de elfjarige zus van het slachtoffer naar aanleiding van een tip. Haar verklaringen leidden de politie naar de plaats waar het lichaam uiteindelijk gevonden werd. Het was snel duidelijk dat de jongen al maanden in het water lag.