NBA: Heat en Timberwolves pakken laatste tickets, playoffs gaan beginnen

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn nu echt alle zestien teams bekend die zich geplaatst hebben voor de playoffs. In zowel de Eastern als Western Conference was er nog één plek beschikbaar, vrijdagavond werd beslist welke twee teams zich als nummers acht in de playoffs mochten voegen.

Eastern Conference
De Miami Heat kreeg bezoek van de Chicago Bulls, die vrij snel tegen een achterstand aan keken, maar die in het tweede kwart grotendeels goed wisten te maken. Het bleef vervolgens een spannende strijd, waarbij de Bulls in het vierde kwart een kleine voorsprong pakten, maar die ook weer uit handen gaven.

Richting het einde zette Coby White de Bulls met een drietje op 87-90, maar via Tyler Herro, Jimmy Butler en een drietje van Max Strus kwam Miami op 96-91. Daar konden de Bulls niks meer tegen doen en met nog wat vrije worpen maakte Miami het alsnog vrij overtuigend af: 102-91, waardoor de ploeg, waar Strus met 31 punten de topschutter was, aan mag treden tegen de Milwaukee Bucks.

Western Conference
De Minnesota Timberwolves ontvingen de Oklahoma City Thunder, wat in het eerste kwart nog volledig gelijk op ging. Vervolgens liepen de Wolves echter alsmaar verder uit en OKC wist zich ook geen moment meer terug te knokken in de wedstrijd. Onder leiding van de 28 punten en 11 rebounds van Karl-Anthony Towns wonnen de Timberwolves met 120-95, zij mogen gaan spelen tegen de Denver Nuggets.

Playoffs, eerste ronde, game 1 (NL tijden)
Zaterdagavond 15 april, 19.00u - Eastern Conference; Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets
Zaterdagavond 15 april, 21.30u - Eastern Conference; Boston Celtics - Atlanta Hawks
Zaterdagavond 15 april, 00.00u - Eastern Conference; Cleveland Cavaliers - New York Knicks
Zaterdagavond 15 april, 02.30u - Western Conference; Sacramento Kings - Golden State Warriors

Zondagavond 16 april, 21.00u - Western Conference; Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers
Zondagavond 16 april, 23.30u - Eastern Conference; Milwaukee Bucks - Miami Heat
Zondagavond 16 april, 02.00u - Western Conference; Phoenix Suns - Los Angeles Clippers
Zondagavond 16 april, 04.30u - Western Conference; Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves