EL: Ten Hag en United geven voorsprong knullig weg in kwartfinales

Naast de 1-0 zege van Feyenoord op AS Roma zijn er donderdagavond in de Europa League nog drie kwartfinales gespeeld, de heenwedstrijden althans. Daar zat de nodige Nederlandse deelname bij, zoals bij Manchester United, dat de vijftigste wedstrijd onder Erik ten Hag speelde.

United ontvang Sevilla en ging geweldig van start, hoewel een goal van Jadon Sancho na nog geen halve minuut terecht werd afgekeurd wegens buitenspel. Het duurde echter niet lang voor United de voorsprong te pakken had: binnen een kwartier schoot Marcel Sabitzer vanuit het zestienmetergebied raak, een paar minuten later promoveerde hij een briljante steekpass van Anthony Martial tot de 2-0.

Kort voor rust hield David de Gea het Engelse doel met pijn en moeite schoon, na een uur volgde bijna de 3-0: Antony schoot hard op de paal. Even later legde Wout Weghorst klaar voor Tyrell Malacia, maar die was niet trefzeker. Malacia speelde tien minuten voor tijd wel een hoofdrol, maar niet zoals hij in gedachten had: na uiterst knullig verdedigen schoot Jesus Navas via Malacia de 2-1 binnen.

Lisandro Martinez viel vervolgens geblesseerd uit aan de kant van United, terwijl De Gea een harde kopbal van Youssef En-Nesyri uit het doel hield. Dat lukte in de blessuretijd echter niet nog eens: En-Nesyri kopte via Jacob Maguire de gelijkmaker tegen de touwen, de tweede eigen goal in tien minuten en dit keer betekende het een voor Ten Hag en co uiterst teleurstellende 2-2.

In Turijn kreeg Juventus bezoek van Sporting, waar Jerry St Juste in de basis stond. Het was niet de meest spectaculaire wedstrijd ooit, waarbij Juventus kort voor rust van keeper moest wisselen: Wojciech Szczesny had last van zijn hart en daar werd logischerwijze geen risico mee genomen. St Juste viel in blessuretijd geblesseerd uit, waarna Juventus in de tweede helft de boel nog kon beslissen: 1-0 dankzij Federico Gatti.

Tot slot speelde het Bayer Leverkusen van basisspelers Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong thuis tegen Union Saint-Gilloise, waar Bart Nieuwkoop op het veld stond. De grote Victor Boniface opende kort na rust de score voor de Belgen, waarna Leverkusen aan moest zetten. Bakker bediende Frimpong, maar die liet de kans liggen, waarna het dik tien minuten voor tijd toch lukte voor Bayer: Florian Wirtz scoorde de gelijkmaker, daar bleef het verder bij.