Darter Price wint Premier League-avond na zege in titanenstrijd met Van Gerwen

In het Engelse Brighton is donderdagavond alweer de elfde avond in de Premier League Darts afgewerkt. In het Brigton Centre was het algemene niveau meer dan uitstekend, waarbij één man er toch wel met kop en schouders bovenuit stak.

Kwartfinales
Dimitri van den Bergh en Michael van Gerwen openden de avond en verdeelden de eerste vier legs netjes, waarna Van Gerwen gas gaf en uitliep naar 4-2. De Belg was daarmee gezien en met een prima 85-finish maakte Van Gerwen het overtuigend af: 6-2.

Gerwyn Price schoot uit de startblokken tegen Chris Dobey, die hij in no-time op een 4-1 achterstand zette. Dobey won vervolgens zowaar nog een leg, maar een bijzonder indrukwekkende Price maakte het met een 76-finish, twee opeenvolgende elfdarters en een gemiddelde van dik 115 punten per beurt af: 6-2.

Nathan Aspinall begon bijzonder lekker tegen Peter Wright, die erg weinig in te brengen had en voor hij met zijn ogen kon knipperen een 0-4 achterstand aan de broek had. De Schot kwam echter op dreef en met onder meer een elfdarter kwam hij terug naar 4-4, waarna hij op 5-4 ineens zes matchdarts liet liggen. In de beslissende leg maakte Wright het alsnog af via bullseye en dubbel-16: 6-5.

Jonny Clayton begon prima tegen een matige Michael Smith en kwam via onder meer een strakke 121-finish op 3-1. Smith kwam weer terug in de wedstrijd en trok de stand met 4-4 gelijk, waarna Clayton geen pijl meer raak wist te gooien en Smith het met een elfdarter en 6-4 af kon maken.

Halve finales
Van Gerwen opende uitstekend tegen Price, die zelf vooral heerlijk stond te scoren, maar wel de eerste twee legs verloor. De Welshman kwam terug naar 2-2, maar met een 120-finish sloeg Van Gerwen terug, waarna Price opnieuw op gelijke hoogte kwam: 4-4. Het niveau ging nog eens fenomenaal de lucht in, Van Gerwen liet dubbel-12 voor een negendarter liggen, maar we gingen wel naar een beslissende leg. In die leg liet Price vier matchdarts liggen, maar Van Gerwen gooide er ook één naast en zo maakte Price de geweldige wedstrijd alsnog met 6-5 af.

Wright en Smith maakten er na het eerdere spektakel juist een gezapige pot van, waarbij het voortkabbelde naar 3-3. Smith zorgde met een heerlijke 160-finish ineens voor een mooi momentje en haalde er zo een beslissende leg uit. Daarin liet Wright een matchdart op de bullseye liggen, waarna Smith het met dubbel-18 en 6-5 afmaakte.

Finale
Price had in het begin van de finale moeite om zijn eerdere topniveau weer te halen, waardoor Smith bij wist te blijven: 3-3. Vervolgens schakelde de Welshman toch weer een tandje bij om op 5-3 te komen, om het daarna met een 59-finish af te maken als einde van een verder uitstekende avond.