NHL: Islanders pakken laatste playoffplek, Penguins na 16 jaar níet in postseason

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL is het reguliere seizoen nog niet helemaal voorbij, donderdagavond staat nog een volle speelronde op het programma en vrijdagavond volgen nog twee duels, maar de belangrijkste dingen zijn bekend: alle playoffplekken zijn inmiddels gevuld.

Voor woensdagnacht was er nog één plekje over, met de New York Islanders en Pittsburgh Penguins als gegadigden. De Islanders speelden thuis tegen de Montreal Canadiens, de Penguins spelen donderdagnacht bij de Columbus Blue Jackets. In New York zorgde Brock Nelson in de eerste periode voor de voorsprong, maar Rem Pitlick trok de stand gelijk.

Kort voor het einde van de periode bracht Hudson Fasching de Islanders op 2-1, Nelson was halverwege de tweede periode goed voor 3-1. Nick Suzuki deed wat terug namens de Canadiens, maar laat in de derde periode gooide Anders Lee de boel op slot: 4-2 en daarmee was het playoffticket definitief binnen voor de Islanders, waardoor de Penguins na zestien opeenvolgende seizoenen níet in het postseason in actie komen.

Maandag 17 april gaan de playoffs van start in de NHL, waarin uiteindelijk toegewerkt gaat worden naar de Stanley Cup Final, die op 3 juni van start gaat.