Feyenoord boekt knappe zege op AS Roma in kwartfinales Europa League

Feyenoord heeft de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Europa League tegen AS Roma gewonnen. In de Kuip werd het 1-0 voor de Rotterdammers dankzij een doelpunt van Mats Wieffer.

Feyenoord had het lastig met AS Roma. De ploeg van Arne Slot kon weinig creeren tegen de Italianen, al kreeg het halverwege de eerste helft een goede kans. Na een uitstekende pass van aanvoerder Orkun Kokcü kreeg Sebastian Szymanski een goede schotkans, maar zijn schot ging naast. AS Roma kwam er meermaals dreigend uit met snelle uitbraken. Vlak voor rust kreeg de ploeg van José Mourinho een uitgelezen kans op de 0-1 via een strafschop. Mats Wieffer kreeg de bal op zijn hand, waarna de scheidsrechter de bal op de strafschopstip legde. Gelukkig voor Feyenoord miste Lorenzo Pellegrini de penalty.

In de tweede helft ging Feyenoord beter spelen en zou ook op voorsprong komen. Wieffer liet De Kuip ontploffen. Uit een voorzet van Oussama Idrissi wist de middenvelder te scoren. Naast het aanvallende werk van Idrissi was de Marokkaanse buitenspeler ook verdedigend belangrijk. As Roma leek uit een corner de gelijkmaker te maken nadat Justin Bijlow mis zat, maar gelukkig voor Feyenoord haalde Idrissi de bal van de lijn. Daarnaast was As Roma nog een aantal maal gevaarlijk uit corners en afstandsschoten van onder meer Georginio Wijnaldum, maar het schot van de oud-Feyenoorder ging net over, waardoor het 1-0 bleef in De Kuip.