NBA: Zinderende play-induels tussen Thunder - Pelicans en Bulls - Raptors

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn er in zowel de Eastern als Western Conference nog twee teams over die mogen strijden om één playoffplek. In de play-ins speelden de nummers negen en tien van beide conferences woensdagavond tegen elkaar: de verliezers liggen eruit, de winnaars spelen tegen de verliezers van de eerdere duels tussen de nummers zeven en acht, met als inzet het laatste playoffplekje.

Eastern Conference
De Chicago Bulls togen naar Canada om in de Scotiabank Arena tegen de Toronto Raptors te spelen. In het eerste kwart had de thuisploeg de overhand, de Bulls kwamen vroeg in het tweede kwart even terug, maar daarna liepen de Raptors in rap tempo weg. Halverwege het derde kwart stonden er zelfs negentien punten voorsprong op de borden, dus er leek niks aan de hand, maar in het vierde kwart ging het alsnog helemaal fout voor Toronto.

De Bulls raakten op dreef en met ruim zes minuten te gaan was het uiteindelijk Alex Caruso die met een drietje voor de gelijke stand zorgde: 91-91. Patrick Beverley bezorgde Chicago vervolgens zelfs een voorsprong, en hoewel een fraai shot van Fred VanVleet nog voor 100-100 zorgde, gaven de Bulls het niet meer weg: twee vrije worpen van Nikola Vucevic met elf seconden te gaan gooiden de boel met 105-109 definitief in het slot.

Voor de Raptors is het seizoen daarmee voorbij, de Bulls spelen vrijdagnacht in Miami tegen de Heat, een wedstrijd die om 01.00 uur Nederlandse tijd begint, met als inzet een plekje in de eerste ronde van de playoffs tegen de Milwaukee Bucks.

Western Conference
De New Orleans Pelicans kregen bezoek van de Oklahoma City Thunder, een wedstrijd waar het juist vanaf het begin spannend was en dat ook bleef. Aan het eind van het derde kwart liep OKC even weg naar een wat ruimere voorsprong, maar de Pelicans trokken de boel in het vierde kwart weer gelijk en zo werd het in de slotfase een kwestie van constant heen en weer schuiven.

Met een minuut te spelen stonden de Pelicans op 114-112, maar via Shai Gilgeous-Alexander en twee vrije worpen van Josh Giddey werd het 114-117. Brandon Ingram liet een vrije worp liggen voor de thuisploeg, Luguentz Dort maakte er twee voor de Thunder en Gilgeous-Alexander maakte het af door in de laatste 2,1 seconden twee keer twee vrije worpen allemaal raak te schieten: 118-123.

De Pelicans zijn voor dit seizoen uitgespeeld, Oklahoma City mag het vrijdagnacht vanaf 03.30 uur op gaan nemen tegen de Minnesota Timberwolves. De winnaar van dat duel speelt dan in de eerste playoffronde tegen de Denver Nuggets.