NBA: Lakers en Wolves strijden in overtime om playoffplek, Hawks verslaan Heat

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn de eerste wedstrijden van het postseason gespeeld. De nummers zeven en acht van de twee conferences speelden tegen elkaar in de eerste play-inwedstrijden, waarin de laatste tickets voor de play-offs vergeven worden.

Eastern Conference
De Miami Heat ontving de Atlanta Hawks in het Kaseya Center, waar de eerste - ongeveer - twee minuten wel prima gingen voor de thuisploeg. Daar bleef het ook wel bij, want in het eerste kwart namen de Hawks een voorsprong en die bleven ze vervolgens uitbreiden, waarna het verschil in de tweede helft constant rond de tien punten bleef hangen: 105-116.

Trae Young was met 25 punten de topschutter bij de Hawks, Kyle Lowry noteerde er 33 voor de Heat. De Hawks gaan nu als zevende geplaatste ploeg de playoffs in en spelen in de eerste ronde tegen de Boston Celtics, de Heat speelt voor het laatste playoffplekje tegen de winnaar van het duel tussen de Toronto Raptors en Chicago Bulls woensdagnacht (Nederlandse tijd).

Western Conference
De Los Angeles Lakers kregen bezoek van de Minnesota Timberwolves, die aanvankelijk beduidend beter speelden. In de eerste helft werd een ruime voorsprong even weggegeven, maar de Wolves liepen weer uit en kwamen zelfs op vijftien punten voorsprong. In het vierde kwart kwamen de Lakers echter op dreef en met een paar minuten te gaan werd het toch weer erg spannend.

Vanaf 90-95 dunkte Anthony Davis twee punten binnen, waarna LeBrom James de stand met een lekker drietje op gelijke hoogte bracht. Dennis Schröder tekende met 1,1 seconde op de klok zelfs voor 98-95, maar de Wolves hadden nog één trucje over: een foul van Davis bezorgde Mike Conley drie vrije worpen en die gingen er allemaal in voor 98-98 en dus overtime.

Rui Hachimura opende de score in overtime voor de Lakers, Davis en Schröder namen de rest voor hun rekening en de Wolves werden met 108-102 alsnog verslagen. Met 30 punten was James weer de topschutter voor de Lakers, die in de eerste ronde van de playoffs tegen de Memphis Grizzlies spelen, terwijl Karl Anthony Towns bij de Wolves tot 24 punten kwam. De Wolves spelen voor het laatste playoffplekje tegen de winnaar van het duel tussen de New Orleans Pelicans en Oklahoma City Thunder woensdagnacht.