Israël vuurt raketten af op Syrië na aanval op Golanhoogten

Het Israëlische leger heeft vannacht raketten afgevuurd op Syrische doelen als vergelding voor een raketaanval op de Golanhoogten.

Volgens het Israëlische leger zijn hierbij militaire faciliteiten geraakt. Syrische staatsmedia meldden explosies in de buurt van de hoofdstad Damascus en schade aan eigendommen.

Volgens Israëlische informatie waren eerder zes raketten afgevuurd vanaf Syrische bodem. Drie daarvan zouden de door Israël geannexeerde Golanhoogte hebben bereikt; hiervan vielen er twee op open terrein, de derde werd onderschept door het luchtverdedigingssysteem.

De Golanhoogten is een gebied dat in 1981 door Israël werd geannexeerd, maar door de Verenigde Naties niet als Israëlisch wordt erkend. In het gebied is vaker sprake van een gespannen sfeer en vinden regelmatig raketaanvallen plaats.

De Libanese tv-zender Al Mayadeen meldde dat de Al-Quds-brigades de verantwoordelijkheid hebben opgeëist voor de raketaanval op de Golanhoogten. De brigades zijn de door Iran gesteunde gewapende tak van de Palestijnse Islamitische Jihad.