Uitslag sc Heerenveen - FC Volendam

sc Heerenveen heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd om een plek in de play-offs voor Europees voetbal. In Friesland werd er met 2-1 gewonnen van FC Volendam.

Al na zes minuten kwam sc Heerenveen op voorsprong tegen FC Volendam. Sydney van Hooijdonk kon van dichtbij binnen tikken uit een lage voorzet van Osame Sahraoui. Henk Veerman, oud-speler van Heerenveen, maakte in de achttiende minuut gelijk. Vanwege zijn verleden bij de Friezen juichte de aanvaller ingetogen. Na ruim een half uur spelen zette Van Hooijdonk zijn ploeg opnieuw op voorsprong. De 23-jarige spits maakte alweer zijn dertiende doelpunt van het seizoen en alleen Anastasios Douvikas en Xavi Simons doen het beter dan Van Hooijdonk in de eredivisie.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord door beide teams ondanks wat kansen, waardoor sc Heerenveen drie belangrijke pakt in de strijd om een plek in de play-offs voor Europees voetbal.