Uitslag PSV - Excelsior

PSV heeft in de Eredivisie een moeizame maar uiteindelijk toch ruime overwinning geboekt op Excelsior. Mede dankzij drie doelpunten in het laatste kwartier werd het 4-0.

Het zat Excelsior niet mee in de openingsfase. Het verloor al snel Nieuwpoort die na een botsing met een hersenschudding het veld verliet. Een paar minuten later scoorde De Jong de 1-0. Daarna had PSV het echter lastig en was het Excelsior wat nog het dichtst bij een doelpunt kwam, Goudmijn slaagde er echter niet in te scoren.

Ook in de tweede helft had PSV het lastig. Simons had moeten scoren maar hij schoot voor open doel over. Een kwartier voor tijd scoorde Simons alsnog en was de wedstrijd gespeeld. Dankzij Silva en Gutiérrez liepen de Eindhovenaren nog uit naar 4-0.