Clayton pakt tweede zege op rij in Premier League Darts

In de Utilita Arena in Birmingham is donderdagavond alweer de tiende speelavond van de Premier League Darts 2023 afgewerkt. Wat gemiddeldes betreft werd het de beste avond van het Premier League-jaar tot nu toe en het was uiteindelijk tot aan de laatste pijl nog wel spannend ook.

Kwartfinales
Michael van Gerwen en Chris Dobey openden de avond en vooral Van Gerwen schoot uit de startblokken. Dobey herpakte zich sterk, maar na twee legs moest hij zich alsnog gewonnen geven en via een fraaie 125-finish maakte Van Gerwen het af: 6-2 en een gemiddelde van ruim 106 punten voor beiden.

Nathan Aspinall en Jonny Clayton leken de eerste zes legs netjes te verdelen, tot Aspinall zich stuk gooide op dubbel-16 en Clayton via een 80-finish op 4-2 kwam. Via onder meer een 88-finish kwam Aspinall op 4-4, maar door 141 met negen darts niet uit te krijgen gaf hij het alsnog weg: Clayton maakte het met 6-4 af.

Gerwyn Price begon goed tegen een aanvankelijk zeer matige Dimitri van den Bergh, maar vooral doordat de Belg beter op dreef kwam wist hij zich terug te knokken naar 3-3 en 4-4. Via een fraaie 90-finish pakte Price een voorsprong, maar Van den Bergh sleepte er een beslissende leg uit en daarin maakte Price het alsnog af: 6-5.

Peter Wright mocht tegen Michael Smith proberen om nog eens een wedstrijd te winnen en begon vrij aardig: 3-1, gevolgd door een uiterst fraaie 125-finish. Smith kwam er niet aan te pas en met een uitstekende 116-finish maakte Wright het met 6-1 overtuigend af.

Halve finales
Van Gerwen en Clayton openden de halve finales, waarbij vooral de Welshman lekker van start ging. Met een elfdarter kwam hij in no-time op 4-1, waarna Van Gerwen wel wat meer op gang kwam. Het was echter niet genoeg om Clayton serieus te bedreigen en met een 86-finish via de bullseye maakte de Welshman een prima potje met 6-3 af.

Price en Wright verdeelden de eerste vier legs netjes onderling, maar vervolgens pakte Wright via een break een 4-2 voorsprong. Price gaf niet op, knokte zich enigszins terug tot 5-4 en sleepte er met een 83-finish een beslissende leg uit. Vanaf 116 liet Wright zijn eerste drie matchdarts liggen, maar op nummer vier was het raak: 6-5 en zijn eerste finaleplek van het jaar was een feit.

Finale
Clayton en Wright maakten er aanvankelijk niet echt een spektakel van, het duel kabbelde gestaag voort naar 3-2 voor Wright. Clayton trok de stand gelijk en via 4-4 gingen we richting de eindfase, waarin een beslissende leg nodig was. Daarin lieten beide heren kansen liggen, maar met een 53-finish maakte Clayton het voor de tweede week op rij af: 6-5.