Vier kinderen kinderdagverblijf gedood bij brute aanval met bijl

Een man met een hakbijl drong woensdag een kinderdagverblijf binnen in de Braziliaanse stad Blumenau, waarbij hij vier kinderen doodde en minstens drie anderen verwondde. De gouverneur van Santa Catarina, Jorginho Mello, bevestigde de tragedie via zijn Twitter-account en meldde dat de verdachte is gearresteerd.

De 25-jarige man gaf zichzelf aan bij de politie, meldde het Franse persbureau AFP. Volgens lokale media had de aanvaller een muur beklommen om de privékinderopvang, genaamd Cantinho do Bom Pastor, binnen te komen met de hakbijl in zijn hand.

Drie kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht na de aanval, zo bevestigde de brandweer van de staat. Televisiebeelden toonden huilende ouders buiten de kinderopvang.

Gouverneur Mello betuigde op Twitter zijn medeleven aan de getroffen families: "Moge God de harten van alle families in dit moment van diepe pijn troosten."

Schoolaanvallen waren in Brazilië relatief zeldzaam, maar komen de laatste jaren steeds vaker voor. Vorige week stak een student in São Paulo een lerares dood en verwondde meerdere anderen. In 2021 drong een 18-jarige tiener een kinderdagverblijf binnen in de stad Saudades, ook in de staat Santa Catarina, waarbij hij met een mes drie kinderen en een lerares doodstak.

Over een motief is nog niets bekend.

Het kinderdagverblijf (Foto: Google)
Het kinderdagverblijf (Foto: Google)