NASCAR-zege voor Larson op Richmond Raceway

Op de Richmond Raceway is de zevende race van het seizoen in de NASCAR Cup Series verreden, dus voor de liefhebber keren we nog even terug naar de zondagavond. Het was een spannende race, vooral in het laatste kwart werd er veel geduwd en getrokken in de voorste gelederen.

We begonnen met poleposition voor Alex Bowman, met Kyle Busch naast zich en William Byron, Ross Chastain, Tyler Reddick en Austin Cindric er achter. Denny Hamlin was verzeild geraakt in het achterveld en dat pakte niet zo lekker uit: hij tikte JJ Yeley aan de kant en de muur in, wat voor een caution zorgde.

In de rest van de eerste stage bleef het vrij rustig, met stagewinst voor Byron, vóór Kyle Larson, Chastain en Kevin Harvick. Met die vier voorop konden we beginnen aan stage twee, waarin een spin van Josh Berry, de vervanger van de geblesseerde Chase Elliott, al snel voor een korte caution zorgde.

Larson had in stage twee lange tijd de leiding, maar zakte in de slotfase flink weg. Byron nam het over, maar Christopher Bell reed naar de leiding, hoewel ook hij de stage niet won: in de laatste ronden werd hij gepasseerd door de weer helemaal naar voren gekomen Hamlin, die de stage wel won, voor Bell, Byron en Martin Truex.

Met Hamlin, Byron, Truex en Bell voorop konden we door, nog zo'n 160 ronden te gaan. Dik vijftig ronden later kwam Hamlin een stop maken, maar die ging niet lekker en dus verloor hij flink wat posities, terwijl Truex de leiding pakte, kort daarop gevolgd door een caution: Noah Gragson had de muur geraakt.

Bij de herstart was de leiding weer in handen van Truex, die vijftig races geleden voor het laatst won: september 2021, óók in Richmond. Met zo'n vijftig ronden te gaan kwam men binnen voor de laatste reguliere pitstops, waarbij Byron langs Truex ging, maar laatstgenoemde opende kort daarop de aanval weer.

Dat duurde allemaal niet heel lang, want Reddick spinde: caution, en dus werden er door de top weer stops gemaakt. Dat ging vooral lekker voor Larson en nota bene Berry, die voor Truex en Byron terecht kwamen - door Hamlin kon een streep, hij reed weer eens te hard door de pitstraat en moest achteraan aansluiten.

Met twintig ronden te gaan werd het groen weer gezwaaid, anderhalve seconde later gevolgd door een caution: Byron, bezig aan zo'n sterke race, werd in de rondte getikt door Bell. De volgende herstart volgde met vijftien ronden op de borden en Larson met Berry voorop. Die leidende positie stond Larson niet meer af en hij pakte de winst, voor Berry en Chastain.