Tiktokker filmt glimlachend een moordslachtoffer: 'this motherf--ker just died'

Een TikTok-gebruiker die de fatale steekpartij van een Canadese vader in Vancouver filmde, krijgt veel kritiek nadat hij een selfie maakte naast het lichaam van het slachtoffer en glimlachte en 'this motherfucker just died' zei tijdens het filmen van de afschuwelijke gebeurtenis. De vader, Paul Stanley Schmidt, werd aangevallen nadat hij de dader had gevraagd niet te vapen in het bijzijn van zijn 3-jarige dochter.

De man achter de video, Alex Bodger, beter bekend als GoraPakora op TikTok, vertelde Global News dat hij getraumatiseerd was door het incident. In een later gepost filmpje legt hij uit dat hij de neiging heeft om te glimlachen tijdens "ongemakkelijke situaties" en biedt hij zijn excuses aan voor het feit dat hij mensen hiermee heeft geërgerd.

"Yeah, this shit [the stabbing], it doesn’t faze me too much,” Zegt hij vervolgens. “I’ll just say human life to me, the way I look at it, if I don’t know you, it’s meaningless, it’s meaningless. I’m just keeping it straight up. [...] But yeah, he’s dead, what can we do now?”

Schmidt's verloofde, Ashley Umali, was getuige van de bloederige aanval. Ze zei dat het allemaal begon omdat de dader stond te vapen naast hun dochtertje en dat Schmidt alleen zijn dochter probeerde te beschermen. De familie en politie hebben mensen opgeroepen om de schokkende beelden van de brute aanval niet verder te delen.

De 32-jarige verdachte, Inderdeep Singh Gosa, werd gearresteerd in de Starbucks en is aangeklaagd voor moord in de tweede graad. Ondertussen uiten veel mensen op Twitter hun afkeer voor het gedrag van de TikTokker en zijn bezorgd over de toekomst van de 'TikTok-generatie'.

Ondanks de kritiek, beweert Bodger dat hij in shock was tijdens het incident en dat hij niet kon geloven wat er gebeurde. Hij zegt dat hij bang was dat de moordenaar hem ook zou aanvallen.

De video (let op: kan schokkend zijn)