Uitslag Sparta - Feyenoord

Feyenoord heeft een grote stap gezet op weg naar het kampioenschap. Het profiteerde van het puntverlies Ajax eerder vandaag en won van stadsgenoot Sparta met 1-3.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en was al snel dicht bij een doelpunt, Jahanbakhsh raakte echter de lat. Even later was het wel raak toen Paixão de 0-1 scoorde. Ook in de rest van de eerste helft was Feyenoord de betere ploeg maar het doelpunt viel aan de andere kant, een fraai schot van Pinto zorgde voor de gelijkmaker. Daarna kregen de bezoekers het even lastig en Sparta kreeg vlak voor rust zelfs een penalty, Van Crooij zag zijn inzet echter gekeerd door Wellenreuther.

In de tweede helft was Feyenoord weer oppermachtig maar ging het slordig met de kansen om. Gimenez scoorde wel een doelpunt na een voorzet van Jahanbakhsh en nadat Hancko de 1-3 maakte was de wedstrijd beslist.

Sparta Rotterdam

1 - 3

Feyenoord

33' Pinto    12' Paixão