Twee Duitsers betrapt met 14 menselijke schedels in kofferbak

Vrijdagavond rond 22:50 uur controleerde de politie van Straatsburg een geparkeerde auto op een parkeerplaats in de stad Lieding, in de gemeente Straatsburg in Oostenrijk. In het voertuig zaten twee Duitsers, de 43-jarige bestuurder en een 35-jarige passagier.

Tijdens de routinecontrole van de auto ontdekten de agenten een huiveringwekkende vondst: in de kofferbak lagen 14 volledig geskeletteerde, min of meer complete, menselijke schedels, zoals die in mortuaria worden bewaard. Uit onderzoek bleek dat de twee mannen de schedels vrijdagmiddag rond 15:00 uur hadden gestolen uit een vrij toegankelijk ossuarium in de gemeente Mölbling.

Als motief gaven de Duitsers aan dat ze erg geïnteresseerd waren in rouw- en begrafenisrituelen en daarom knekelhuizen en dergelijke instellingen bezochten. In de Oostenrijkse deelstaat Karinthië zijn dergelijke ossuaria nog vrij gebruikelijk, in tegenstelling tot in Duitsland. Volgens hun eigen verklaringen namen ze voor het eerst schedels mee.

De in beslag genomen schedels zullen worden teruggegeven. Na afronding van het onderzoek zullen de twee Duitsers worden aangegeven bij het openbaar ministerie van Klagenfurt.

Schedels in kofferbak - ter illustratie (afbeelding: Midjourney AI / FOK.nl)
Schedels in kofferbak - ter illustratie (afbeelding: Midjourney AI / FOK.nl)