Vrouw rijdt met haar BMW de metrotunnel in, eindigt op station

Een vrouw in Brussel zorgde onlangs voor een bizar tafereel toen ze met haar BMW een spoortunnel inreed en het metrostation Diamant bereikte. Volgens een MIVB-woordvoerder was de vrouw per ongeluk de tunnel binnengereden en raakte ze in paniek, waarna ze doorreed tot ze licht zag.

Het incident vond plaats kort voor middernacht, waardoor het tramverkeer nauwelijks hinder ondervond. De MIVB kon de auto tijdig uit de tunnel takelen, zodat alles hersteld was voor de dienstverlening de volgende ochtend begon.

De vrouw was bij het Meiserplein per ongeluk de tramtunnel in gereden, in plaats van de autotunnel. Ze reed in paniek door tot het eerstvolgende metrostation, waar ze uiteindelijk tot stilstand kwam.

Ondanks de getroffen maatregelen door de MIVB om dergelijke vergissingen te voorkomen, wist de vrouw toch de tunnel in te rijden. De woordvoerder gaf aan dat ze "heel goed gemikt" moet hebben, aangezien het systeem dit bijna onmogelijk maakt.

De bestuurster riskeert een boete voor haar opmerkelijke actie. Op Instagram zijn beelden te zien die vanuit een tegemoetkomende metro zijn gemaakt.