Uitslag SC Cambuur - FC Emmen

Het begint er steeds slechter uit te zien voor SC Cambuur in de strijd tegen degradatie. Tegen concurrent FC Emmen werd er na een 1-0 voorsprong uiteindelijk door een doelpunt in de blessuretijd met 1-2 verloren.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Cambuur, Johnsen omspeelde Van der Hart en leek te scoren maar Araujo wist dit met een knappe sliding nog net te voorkomen. In de rest van de eerste helft golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen diverse kansen, gescoord werd er echter niet.

Ook na rust bleef dat het spelbeeld en het was de thuisclub die als eerste op voorsprong kwam, Paulissen kopte zijn club op voorsprong. Bij de eerste de beste kans voor Emmen was het alweer gelijk, El Messaoudi scoorde de gelijkmaker. In de slotfase was Emmen de betere ploeg en Cambuur-keeper Ruiter hield zijn ploeg een aantal keer overeind maar in de blessuretijd ging het toch mis, Veldmate kopte Emmen naar de overwinning.

sc Cambuur Leeuwarden

1 - 2

FC Emmen

68' Paulissen    78' El Messaoudi
 90+2' J.Veldmate

Gele kaart: Foor, Jacobs, (sc Cambuur Leeuwarden), Tol, Diemers, Assehnoun, (FC Emmen)

Stadion: Cambuur Stadion, Leeuwarden
Toeschouwers: 9.600
Arbiter: Makkelie